У Кикинди недуго након невоље збринута седмочлана породица Попов

КИКИНДА: Седмочланој породици Попов из Кикинде, која је недавно остала без крова над главом када им се обрушила стара и трошна кућа, обезбеђен је нови кров над главом. Кућу  са окућницом, као солидарни добротвори прибавили су ЈП „Пошта Србије“, Српска православна црквена општина и Град Кикинда. 
1
Фото: Град Кикинда

Усељива кућа за Попове купљена је у Улици Јована Радака, на плацу је површине око пет ари са стамбеним простором од 64 квадрата и нуспросторијама од око 70 квадрата, излазом на две улице, као и воћњаком и малим виноградом.

Породица Попов, у којој су браћа Маринко (44) и Омер (41), Омерова супруга Гордана (32) и њихово четворо деца, када се обрушила дотрајала кућа на Мелином гробљу, није дуго чекала да стигне помоћ. Кућа у којој су живели била је у власништву Српске православне цркве, а на коришћење су је без накнаде добили још родитељи браће Маринка и Омера Попова, јер су одржавали гробље.


Нови почетак

Омер Попов је пресрећан, јер како вели, након много година може да своју нову кућу назове својим домом.

- Када нам се кућа урушила, били смо били смо уплашени и живели у неизвесности, али након три месеца смо на сигурном у кући у којој можемо да наставимо нормалан живот. За нас је ово нови почетак, јер ћемо са децом моћи да живимо спокојно под нормалним условима. Волим што смо пронашли ову кућу. Имали смо могућност да бирамо, али нам је ова била најбоља. Деци је школа у близини, а и ја ћу моћи брзо до радног места. Срце ми је пуно, пресрећни смо, некако, не могу да опишем све ово што нам се десило. Захвалан сам свима на помоћи - каже  Омер Попов.


ЈП „Пошта Србије, Град Кикинда и Српска православна црквена општина су прикупили 2,5 милиона динара. Породицу Попов су посетом обрадовали директор ЈП „Поште Србије“ Зоран Ђорђевић у пратњи градоначелника Кикинде Николе Лукача и његових сарадника. Док се чекало на помоћ добротвора за нови кров над главом, чланови породице су живели као подстанари, а кирију је плаћала Српска православна црквена општина.

- Ова породица која броји чак седам чланова заслужује помоћ и нећемо на овоме стати. Након што смо добили позив од градоначелника Николе Лукача и Града Кикинде решили смо да помогнемо, да се видимо са породицом Попов, поразговарамо са њима и чујемо њихове утиске. „Пошта Србије” је компанија која жели да буде на услузи својим грађанима - рекао је Ђорђевић.

Градоначелник Кикинде Никола Лукач навео је да град има намеру да помогне опремање куће породице Попов. 

- Заједнички смо смогли снаге да истрајемо у овој лепој намери. Искрено се захваљујем ЈП „Поште Србије” што је издвојила потребна средства, као и Православној црквеној општини Кикинда. Пронашли смо одговарајућу кућу и обезбедили пристојан кров над главом породици Попов која има четворо деце, купивши им кућу са окућницом, која је много условнија од оне коју су изгубили. На овај начин показујемо колико су држава, сам град, као и ЈП „Пошта Србије“ одговорни и колико мисле о свим својим суграђанима. Брзо реагујемо, а заједнички можемо много да урадимо. Видим да су сви чланови срећни, задовољни и да нису ни сањали да ће једног дана имати своју кућу, свој кров над главом, где ће моћи да подижу децу, да заврше школу и постану одговорни житељи нашег града, наше Србије. Град ће помоћи опремањем, куповином беле технике и намештаја - додао је Лукач.

Чланови породице Попов су пресрећни што су у прилици да се уселе у дом у коме ће имати нормалне услове за живот. Већ смишљају, како би могли да уреде ентеријер, орежу винову лозу у дворишту и среде окућницу. Кућа има купатило, гас, струју, телефон, гаражу и помоћне просторије, све што породица Попов није имала у кућерку који се обрушио.

М. Митровић 

EUR/RSD 117.3251
Најновије вести