У Кикинди малишани раздрагано поздравили пролеће

КИКИНДА: Тродневном манифестацијом „Поздрав пролећу”, након двогодишње паузе због пандемије короне, малишани из кикиндских вртића Предшколске установе „Драгољуб Удицки” су у центру града на северу Баната раздрагано учествовали у више приредби уз песму, игру и разне вештине, приказавши их родитељима, бакама и декама.
4
Фото: kikinda.org.rs

Манифестацију је организовао Културни центар Кикинде, уз подршку Града и других учесника, а на отварању је градоначелник Никола Лукач деци, родитељима и васпитачима пожелео да ова лепа манифестација, осмишљена да окупи што већи број најмлађих, настави да траје.

- Град Кикинда, град добрих људи, стоји иза ове манифестације и на прави начин подржава ангажовање како Културног центра, Предшколске установе, тако и свих оних који су део ове лепе традиционалне, смотре посвећене пролећу - нагласио је Лукач.

Директорка Културног центра Кикинде Тања Ножица истиче да је по овој приредби Град постао препознатљив још од 1999.године. У оквиру програма организована је представа „Хвала Вуку за азбуку“, а посебно атрактиван део тродневног догађаја била је трка „Нај кића”, у којој кикиндске бебе своју брзину показују пузањем. Такмичило се 14 дечака и девојчица, а најбржи су били Вукан Нађалин и Дарија Вучковић.     

Додељене су награде за најбоље радове на ликовном и литерарном конкурсу, цртало се кредама у боји а гост кикиндских малишана био је и Бранимир Росић и његова летећа гитара. Најмлађи глумци Дечијег позоришта „Лане” су извели представу „Весници пролећа”.

Ово је трећи пут да је сам програм осмишљен и кроз ангажовање Секретаријата за заштиту животне средине, који је окупио најмлађе у акцији „Мали еколог“, а суграђанима су се представили костимирани малишани из вртића „Наша радост”.  Приређена је и изложба фотографија основаца на тему „Моје омиљено место у природи”, на коју је пристигло 80 фотографија, на конкурс који су заједнички организовали Градски секретаријат за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој и Културни центар Кикинде. За средњошколце је у организацији Градске управе Кикинде, Кулутног центра и Завода за јавно здравље Кикинде организована трибина „Бука у животној средини”.            

М. Мр.

EUR/RSD 117.3738
Најновије вести