„Тарашки виногради“ победник 22. Дана вина у Иђошу

КИКИНДА: Удружење винара и виноградара "Шасла" је у Иђошу организовало централну манифестацију традиционалних "Дана вина", који су у овом селу одржани 22. пут. Овога пута, стигао је рекордан број узорака свих сорти вина, укупно 225, а апсолутни победник је црвено вино мерло, Удружења "Тарашки виногради" из Тараша.
k
Фото: kikinda.org.rs

Победили смо са вином мерло, које је настало као производ великог труда целог нашег удружења. Последњих пет година веома озбиљно приступамо прављењу вина и то смо подигли на један виши ниво, каже Саша Толмач, из Удружења виноградара „Тарашки виногради”.

Градски и месни победник овогодишњих "Дана вина" је Удружење виноградара и винара "Шасла".

Победили смо са розе вином, које је настало купажом мерлоа и кабернеа. Наше удружење од самог настанка има своје вино, које презентујемо на различитим манифестацијама. Као домаћини смо веома задовољни овогодишњом манифестацијом, посебно зато што је био рекордан број узорака, рекао је Марко Миркоњ, председник "Шасле".

Фото: kikinda.org.rs

Догађају у Иђошу присуствовао је и градоначелник Никола Лукач са сарадницима који је потврдио да ће локална самоуправа и у наредном периоду подржавати ову манифестацију, али и уопштено пољопривреднике и винаре.

Издвојићемо средства из градског буџета, како бисмо им помогли да производе још боље вино и да се одржи традиција производње квалитетних вина на овом подручју, рекао је Лукач.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести