Свечарски у кикиндском Центру за стручно усавршавање

КИКИНДА: Једанаестогодишњица постојања и рада кикиндског Центра за стручно усавршавање, свечарски је обележена.
k
Фото: kikinda.org.rs

Први пут од почетка рада, како се наводи на сајту Града, запослени су прославили крсну славу, Светог Сергија Радоњешког. Резању славског колача, поред великог броја гостију, присуствовали су Никола Лукач, градоначелник Кикинде, његов помоћник Светислав Вукмирица и Милена Живков, чланица ГВ за образовање и културу:

Запосленима у Центру за стручно усавршавање, али и свима који су у протеклих 11 година учествовали у развоју ове институције искрено честитам. Ова установа сваке године напредује. И најновији садржаји су видјиви, а верујем да ће бити и корисни. Апсолутно ће овај дограђени простор, али и адаптирано поткровље употпуни садржај, обезбедити комфорнији боравак гостију и повећати постојеће капацитете, оценио је Лукач и нагласио да ће локална самоуправа, али и ресорно министарство и Покрајинска влада наставити да подржавају рад и активности Центра за стручно усавршавање.

Фото: kikinda.org.rs

Директор ЦСУ Дејан Карановић констатовао је да су у протеклих 11 година прешли велики пут.

Континуирано радимо на едукацији запослених у образовању. Адаптацији нових просторија подржало је Министарства просвете, науке и технолошког развоја са 10,3 милиона динара за радове. Реконструисана је клуб сала у којој је сада смештајни капацитет, а од некадашње терасе направили смо клуб за све оне који долазе на семинаре, казао је Карановић и прецизирао да смештајни капацитет подразумева четири двокреветне собе, трпезарију и кухињу, у којима ће боравити едукатори и други гости ове установе.

Одлуком ресорног министарства, кикиндски Центар за стручно усавршавање отворен је 8. октобра 2010. године. Подршку овој установи, на почетку, пружила је Швајцарска агенција за развој и сарадњу која је одобрила средства за реконструкцију зграде у којој је смештен ЦСУ, прва установа регионалног карактера намењена стручном усавршавању у Војводини.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести