Србија у четвртој индустријској револуцији 

ЗРЕЊАНИН: Након Webiz едукације, која је одржана у четвртак и петак у зрењанинском Хотелу „Војводина“, до недеље је потрајала истоимена конференција, један од највећих регионалних догађаја посвећених информационим технологијама и дигиталном маркетингу.
Srbija u četvrtoj industrijskoj revoluciji  Foto: D. Bartolović
Фото: Србија у четвртој индустријској револуцији  Фото: Д. Бартоловић

Започета је предавањима извршног директора за технику у Телекому Србија Филипа Банковића и предузетника у области животне средине Шона Марфија, после чега је уследило и свечано отварање. Том приликом, многобројној публици у конференцијској сали Хотела „Војводина“ обратили су се директор Webiz конференције Владимир Ковач, директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу при Влади Србије Михаило Јовановић и помоћник градоначелника Зрењанина Душко Радишић.

-Шесту годину за редом стојим овде испред вас, сала је све пунија и пунија, и мени је срце пуно. Сваке године померамо границе, и то не само овде у Зрењанину, где смо показали да можемо да будемо одлични домаћини и да су Зрењанинци сјајни људи. Показали смо и да се у Србији може истрајати шест година и радити на једној идеји и визији која расте заједно са свима нама. Ове године имамо пуно партнера, пријатеља и волонтера, можда као никада до сада, чиме смо доказали да сваке године можемо да померимо лествицу на више – поручио је окупљенима Владимир Ковач, који је додао да је визија да ово постане фестивал дигиталних технологија и да се нада да ће се то у некој од наредних година и остварити.

Конференција је понудила прегршт одличних предавања и сјајних предавача, неке теме које до сада нису обрађиване на другим догађајима, као и „нетворкинг” журке и дружења, по којима је ова манифестација позната.

Михајло Јовановић је у поздравном говору казао да је пре поласка у Зрењанин од премијерке Србије Ане Брнабић, која је прошле године свечано отворила Webiz, добио савет да обавезно посети овај догађај, како би видео феноменалне младе људе који праве ову конференцију и учествују у њој. Помоћник градоначелника Душко Радишић је напоменуо да је Град Зрењанин свих ових година стајао уз Webiz, додајући да је за то време овде отворено неколико ИТ компанија, да је основан Зрењанински ИКТ кластер и да су отворена два нова одељења у средњим школама посвећена информационим технологијама.

Након свечаног отварања уследио је панел на тему „Србија и 4. индустријска (р)еволуција“.

        Ж. Балабан

EUR/RSD 117.5649
Најновије вести