Споразум Културног центра Кикинда и Дома културе из Новог Бечеја

КИКИНДА - НОВИ БЕЧЕЈ: Културни центар Кикинда и Дом културе из Новог Бечеја потписали су споразум о сарадњи, који подразумева реализацију бројних пројеката из различитих области.
с
Фото: Радио телевизија Војводине

Први заједнички догађај организоваће се 19. августа у Новом Бечеју, када ће наступити Омладински дувачки оркестар Србије, настао на кампу дувачких оркестара, који организују Музички центар из Панчева у сарадњи са кикиндским Културним центром и Градом Кикинда.

- Сарадња установа културе, нарочито на овако малом простору, мора да буде интензивија, да се организују прогами који су слични, али они које реализујемо самостално и које би требало да виде грађани других општина и градова. Драго ми је што смо овај вид сарадње започели са општином Нови Бечеј јер је то прва комшијска општина и верујем да ћемо у наредном периоду много више сарађивати и радити – истакао је в.д. директор Културног центра Кикинда Марко Марковљев.

Културни центри су најпосећеније културне установе у свим градовима, те је у плану да се заједничким пројектима Кикинде и Новог Бечеја та традиција и настави.

- Новом Бечеју недостају манифестације које смо препознали баш у Културном центру Кикинда и надам се успешној сарадњи, да ћемо имати леп приступ како бисмо што више идеја реализовали заједнички - додала је в.д. директор Дома културе општине Нови Бечеј Марина Цвејин.

У Кикинди ће се од 15. до 21. августа одржати Камп дувачких оркестара Србије, на ком ће учестовати 35 младих уметника из десет градова наше земље.

        В. Х.

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести