Признање ватрогасцу за спасавање непокретне суграђанке из пожара

КИКИНДА: Младог ватрогасца- спасиоца Александра Талеског из Кикинде, који је у недељу када није био на дужности, у пожару из собе пуне дима спасао непокретну суграђанку, примио је и наградио градоначелник Никола Лукач.
1
Фото: kikinda.org.rs

Талески је у одсудном тренутку одлучно реаговао, позвао ватрогасце и хитну помоћ и помогао супругу непокретне Кикинђанке да спречи да последице пожара, коју је проузроковала славска свећа, буду веће.

Младог ватрогасца-спасиоца Талеског, који је у служби непуне три године, претходно је похвалио и наградио министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

- Не могу рећи да ми не прија ова пажња, захвалност грађана, мојих претпостављених, министра и градоначелника. Једно време живео сам у иностранству. Одувек ме је привлачио овај позив и за мене је то један од најхуманијих послова. Да бисте били ватрогасац- спасилац, морате, пре свега, да будете спремни у свако доба дана и ноћи. Мислим да ћу овим делом позитивно утицати на младе. Уколико су физички способни препоручујем им да постану и они ватрогасци-спасиоци. Леп је осећај бити херој града - признао је Талески.

Он је додао да је већ био у сличним ситуацијама, када је након саобраћајне несреће вадио људе из возила, при чему су неки су били у бесвесном стању и том приликом су спасили четири живота, а било је ситуација када је са колегама без поговора улазио у упаљене куће. 

Пријему у част кикиндског хероја, присуствовао је и Зоран Будишин, в.д. начелник Одељења за ванредне ситуације у Кикинди.

- Испуњава ме осећај поноса јер сам на челу града који има хероје, нарочито у Ватрогасно-спасилачком батаљону. Верујем да су сви Кикинђани поносни на наше хероје. Александар Талески је истински херој. Желимо да му одамо признање за овај подвиг. Сви припадници Ватрогасно-спасилачког батаљона потврђују да је Кикинда заиста град добрих људи. Александар није имао дилему да свој живот стави у функцију спасавања живота старијих суграђана - истакао је градоначелник Кикинде Никола Лукач.

        М. Митровић

EUR/RSD 117.3388
Најновије вести