Покрајина за ловце у Војводини определила 31,3 милиона динара

НОВИ САД: Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас 90 уговора корисницима који су остварили право на бесповратна средства из покрајинског буџета за развој ловства у 2021. години.
2
Фото: Покрајинска влада

Укупна вредност инвестиције је 31,3 милиона динара, од чега је 25,5 милиона обезбедио Покрајински секретаријат за пољоприведу, водопривреду и шумарство, преко Буџетског фонда за развој ловства, док су сами корисници инвестирали 5,8 милиона динара.

Божић је казао да су подржани пројекти ловачких удужења и корисника ловишта, као што су набавка теренских возила, спектива, опреме за ноћно осмартање и за видео-наџор.

Са два милиона динара финансиране су и активности Ловачког савеза Војводине и то истраживање реалног прираста зеца и утврђивање штете у саобраћају настале од дивљачи.

Божић је додао да Покрајинска влада у континуитету подстиче развој ловства, које чини битан део укупног економског развоја наше земље, те да су све сугестије и предлози ловачких удружења добродошли како би напредни програми и конкурси у овој области били још ефикаснији.

Е. Д.

EUR/RSD 117.5713
Најновије вести