Нова подлога за игралиште "Партизан" у Сремској Митровици

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Након санације трибина и изливања асфалтне подне конструкције, на „Партизановом” игралишту у Сремској Митровици, постављена је гумирана, вишенаменска подлога, која поседује све потребне сертификате о квалитету и безбедности.
1
Фото: Град Сремска Митровица

Постављањем ове подлоге и голова, окончана је прва фаза радова на адаптацији игралишта које је било важно за одрастање бројних генерација Митровчана.

Заменик градоначелнице Петар Самарyић рекао је овим поводом да  локална самоуправа наставља са трендом оживљавања симбола града.

- Пре две године завршена је реконструкција зграде митровачке железничке станице, заједно са тргом и спомеником испред зграде - познатим и значајним симболима Митровице. На ред је дошло и игралиште „Партизан”, које је дуги низ година било ван фунције, неупотребљиво, девастирано и заборављено. После неколико деценија, овде ће се одржавати школска и остала такмичења, као и културно – уметничке манифестације - рекао је Самарyић.

Друга фаза радова предвиђена је за почетак наредне године, а подразумева постављање ЛЕД рефлектора, уређење свлачионица, као и постављање столица на трибинама. Вредност радова је 5,8 милиона динара, од чега је четири милиона добијено од Покрајинског секретаријата, док је 1,8 милиона динара обезбедио Град Сремска Митровица.

- Завршетком радова „Партизаново” игралиште засијаће старим сјајем, у новом, модерном руху - рекао је Самарyић.

У току су радови на реконструкцији зграде Основне школе „Добросав Радосављевић Народ“ у Засавици И. Реч је о реконструкцији старе зграде школе, која се налази поред објекта у којем деца тренутно похађају наставу, а који је изграђен деценијама после, али од небезбедних и неквалитетних материјала.

- Реконструкција школе је започета 2018. године санацијом крова, а сада се ради на реконструкцији комплетне зграде школе. Рок за завршетак радова је крај јануара идуће године- каже заменик градоначелнице.

Улагање у боље и квалитетније услове за образовање један је од приоритета локалне самоуправе, а на територији града Сремска Митровице улагања су равномерна, како у селима, тако и у граду.

- То и јесте један од циљева политике коју води градско руководство, да село и град буду једна породица - напомиње Самарyић.

Реконструкција школе у Засавици ради се средствима Министарства правде Републике Србије, из трошкова опортунитета, у вредности близу десет милиона динара. Радови обухватају комплетну санацију објекта: замену столарије, изолације, унутрашњих инсталација- струје, воде и грејања, као и радови на подовима, тоалету, зборници и учионицама, потврдио је начелник Градске управе за опште и заједничке послове и имовину Мирослав Јокић

Школу у Засавици похађа тридесетак ученика у два комбинована одељења, као и предшколска група, а по речима директора школе Слађана Папића ученици и наставно особље добиће далеко боље услове за рад по завршетку радова.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести