Недимовић: Мање бирократије у додели подстицаја

ЗРЕЊАНИН: Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић посетио је газдинства Доо Јанковић у Перлезу, Данијела Мендреуа из Ечке и Александра Михајлова у Елемиру.
Ministar Branislav Nedimović s proizvođačima u Elemiru Foto: Grad Zrenjanin
Фото: Министар Бранислав Недимовић с произвођачима у Елемиру Фото: Град Зрењанин

Уз министра у обиласку узорних пољопривредних произвођача био је и заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац.

Након посете Недимовић је казао да се у сваком разговору и сваком селу стекне ново искуство, јер, како је навео, пољопривредници најбоље пренесу утиске о томе шта функционише, а шта не. - У последње две године било је много примедби које се тичу дугогодишњег закупа пољопривредног земљишта у државној својини и то смо решили. Сада идемо корак даље, морамо се позабавити динамиком исплата субвенција пољопривредницима, да је сточари добију онда када њима то треба, да воћари добију субвенције када њима то реално треба, јер, нама јесте циљ да помогнемо људима, а не да радимо бирократски, по редоследу подношења захтева - рекао је министар Недимовић и додао да ће закон о подстицајима бити измењен, да би се регулисала та материја. Александар Михајлов, пољопривредник из Елемира казао је да су он и остали пољопривредници из тог села, који су били у прилици да разговарају са министром, указали на актуелну ситуацију и одређене проблеме.

- Ово је била прилика да нам министар лично објасни нове мере у сточарству и ратарству, уопште у пољопривреди и задовољан сам и што су моји суграђани чули све то и могу се у наредном периоду припремити за нове мере - казао је Михајлов.   Заменик градоначелника Саша Сантовац подсетио је да Зрењанин издваја у аграрни буyет током претходних година, између 150 и 250 милиона динара годишње. Такви износи остварени су делом захваљујући закупу пољопривредног земљишта.

- Град Зрењанин је и додатно издвајао средства како би помагао пољопривредним произвођачима. И данас чујемо похвале за Град Зрењанин за то што је додељивао јунице, што је помагао пчеларима, ископавањем бунара помогли смо и онима који се баве производњом поврћа. Оно што бих истакао, обилазећи насељена места са министром Недимовићем, чули смо да ће локалним самоуправама бити много лакше у наредном периоду, посебно када је реч о давању земљишта у закуп. Јасна стратегија Владе Републике Србије олакшаће и пољопривредницима, којима ће бити много јасније шта је то што могу да очекују - рекао је Сантовац.

В. Х.

 

EUR/RSD 117.5649
Најновије вести