Наговештено учешће Кикинде у пројекту „Одбојка зове, мој први смеч“

КИКИНДА: Дејан Бојовић, директор сениорских репрезентација Србије у одбојци и Зоран Олајић, координатор и стручни сарадник пројекта "Одбојка зове, мој први смеч“ су, како се наводи на сајту Града, посетили Кикинду.
k
Фото: kikinda.org.rs

Одбојкашки стручњаци обишли су Дом ученика "Никола Војводић" и СЦ "Језеро", како би се на лицу места уверили са каквим смештајним и спортским капацитетима располаже Кикинда. Гости су оценили да Кикинда има потенцијал да буде укључен у организацију одбојкашких турнира за млађе мушке узрасне категорије:

Носимо сјајне утиске из Кикинде, у погледу постојеће спортске инфраструктуре. Очекују нас разговори, али се надам закључењу сарадње јер воља постоји са обе стране. Одбојкаши савез се труди да промовише одбојку у читавој земљи. Кикинда нам је интересантна јер има одбојкашку традицију, а овај пројекат за циљ има афирмацију овог спорта међу дечацима и девојчицама, саопштио је Бојовић, док је Олајић признао да му је овдашња спортска инфраструктура добро позната јер је рођен у Кикинди.

Овде сам направио прве одбојкашке кораке. Шездесетих и седамдесетих година прошлог века, овде се играла квалитетна суперлигашка одбојка. Мушка и женска екипа су имали запажене резултате. Кикинда има потенцијал за оно што нам треба и наше одличне утиске пренећемо надлежнима у Београду. Мушки одбојкашки клуб се бори за улазак у Прву лигу. Надамо се поновном сусрету и дефинисању наших предлога. Хендикеп Кикинде је што нема хотел, како би се организовале веће манифестације, попут Балканијаде. Бесплатна школа одбојке покренута је пре 14 месеци, а обухватили смо 1.300 дечака из 30 градова, констатовао је Олајић.

Градоначелник Кикинде. Никола Лукач уприличио је пријем за функционере ОСС, а разговору је присуствовао и Драган Пецарски, члан ГВ за спорт и омладину.

Фото: kikinda.org.rs

Можемо да се у наредном периоду надамо да ћемо склопити споразум са Одбојкашким савезом Србије и да ћемо угостити децу која учествују на камповима. Циљ нам је да промовишемо одбојку, да будемо добри домаћини деци укљученој у овај пројекат, али и будућим шампионима који ће бранити боје Србије, изјавио је Лукач и указао гостима да је Кикинда град спорта.

Дом ученика је током протеклих пет година угостио велики број врхунских спортстких екипа и репрезентација. Представнници Одбојкашког савеза Србије уверили су се да наш објекат има сјајне услове за смештај спортских екипа. У оквиру пројекта „Одбојка зове, мој први смеч“ укључен је НТЦ систем спортског рада у који је наш град пуно уложио у претходним годинама, навео је Љубомир Васичин, директор Дома ученика "Никола Војводић".

Да су гости били задовољни оним што су видели у кикиндском "храму спорта", потврдио је Дејан Пудар, директор СЦ "Језеро":

За нас је значајно што ћемо моћи да будемо домаћини деци из читаве Србије, као и што су челници ОСС задовољни оним што су видели у "Језеру", рекао је Пудар.

EUR/RSD 117.3388
Најновије вести