Друштво из Титела угостиће амбасадора Русије

ТИТЕЛ: Друштво српско-руског јединства “Тител” одржало је трибину у сали Скупштине општине на којој је гостовао проф. др Слободан Рељић, социолог и новинар, а трибину отворио председник друштва Светозар Иконов.
12 titel drustvo slobodan reljic desno na fotografiji
Фото: Слободан Рељић (десно), фото: Општина Тител

На трибини је представљен и план активности тог друштва за ову годину, при чему је дат велики значај предстојећој посети Тителу амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Боцан-Харченка. Иконов је рекао и да су Друштво српско-руског јединства са представницима општине Тител добили позив за гостовање  Руског дома у Београду, 31. марта ове године.

- Надамо се да ћемо уз помоћ нашег амбасадора у Москви Мирослава Лазанског пронаћи област или место у Русији до 50.000 становника, са којом би општина Тител успоставила привредну, културну, спортску и сваку другу сарадњу - истакао је Иконов. Он је изнео и део протокола за долазак и боравак Боцан-Харченка у Тителу, чије присуство би могло бити искоришћено за слање талентованог детета из Титела на бесплатно школовање у Русији. Такође, Иконов је најавио и гостовање главног и одговорног уредника „Спутњика” у Тителу.

Рељић, који је говорио током трибине о теми “Руски одговор на покушаје ревизије резултата Другог светског рата” јесте и аутор књига „Одумирање слободних медија”, „Криза медија и медији кризе” и „Медији и Трећи светски рат - сматрајте се мобилисаним”.

С. Диклић

EUR/RSD 117.2781
Најновије вести