Дом ученика у Сремској Митровици спреман да послужи као привремена болница

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Дом ученика средњих школа у Сремској Митровици, капацитета 184 кревета, спреман је да промени намену и у ситуацији насталој због епидемије вирусакорона послужи као привремена болница блаже оболелим од тог вируса.
sremska mitrovica, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић/Сремска Митровица

Директор Дома ученика средњих школа Миленко Тодић испричао је у склопу Дома постоје две зграде, да стара има капацитет 95 кревета у 14 трокреветних, 13 двокреветних и једној шестокреветној соби и купатила су етажна, док нова зграда има 87 лежаја у 22 двокреветне и 15 трокреветних соба, а све собе имају своја купатила.

Према његовим речима, првог дана када су школе затворене, из Дома су ученици послати кућама, након чега је одмах извршена дезинфекција простора који је био затворен 72 сата.

Унутрашњост Дома, обе зграде, након дезинфекције је и очишћен.

"И двориште је дезинфиковано тако да смо потпуно спремни да ова установа може да прихвати лакше пацијенте", казао је Тодић.

Заменица градоначелника Сремска Митровица Светлана Миловановић казала је да су сходно одлуци Владе Србије, све установе ученичког и студентског становања са својим капацитетима у овој новонасталој ситуацији одређене да се користе за смештај за особе које су блаже оболеле од вируса корона.

У том смислу, како наводи, и Дом ученика је своје просторије припремио.

"Надамо се да неће бити потребно, али ако буде, и наш Дом ученика је спреман", каже Миловановић.

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести