Бечејска Прва месна заједница усталила препознатљиву фешту

БЕЧЕЈ: После двогодишње паузе, проузроковане пандемијом коронавируса, бечејско Удружење грађана „Завичај“ организовало је четврту манифестацију „Завичајни дан“, а Прва месна заједница, као партнер, добила препознатљиву фешту на својој територији, Шиштаку, Дудари, Малој Босни, како ко већ зове локацију на којој се суботње дружење одвијало.
1
Фото: В. Јанков

- Ове године је било нешто мање заинтересованих, што је, највероватније, плод двогодишње паузе, али и свежијег времена, поготово у вечерњим сатима. Истина, изостао је и во са ражња, који је на минуле три манифестације био права атракција, али ни сада нисмо госте гладне и жедне. Припремљено је и подељено око 350 пљескавица, те много кокица и шећерне вуне за децу. Поносни смо што је све протекло у веселој атмосфери- вели у име организатора председник УГ „Завичај“ Братислав Мартиновић.

Учесници су се у поподневним сатима забавили надметањем у неколико рекреативно-спортских дисциплина и на тај начин подсетили на забаве у својм завичајима, деца су имала креативне радионице, а вече је протекло уз музику. 

У трци с ногама у yakovima три прва места заузели су Теодора Фодор, Славко Гвозденовић и Душан Аврамов. У ношењу пинг понг лоптице у кашици првопласиране су Драгана Бановић, Ана Марија Молнар и Лела Ковач. Најатрактвнија и најмасовнија је била дисциплина надвлачење конопца. Надметало се шест екипа са по пет чланова, а после жестоких борби, где је било падова и ожуљених дланова, победила је екипа „Пламен”, други су били „Сирћаши”, а трећи „Чекеријанци”. У бацању камена с рамена на црту је изашло 15 такмичара. Први је био Рајко Ђекић са укупном дужином 23,90 метра у три бацања, други Сава Живанчев (23,82) и трећи Владо Тегелтија (23,57). У дисциплини скок у даљ из места први је био Јожеф Фодор са 6,96 метара, други Стефан Вукас (6,74) и трећи Горан Попов (6,41).

 В. Јанков

EUR/RSD 117.2781
Најновије вести