Сплитски хулигани напали туристе црне боје коже

ЗАГРЕБ: Сплитски хулигани напали су туристе црне боје коже и викали им да су мајмуни, а туриста из Велике Британије, који је хтео да их заштити, добио је шамар након чега му је позлило.
s
Фото: pixabay.com

Жена која је сведочила том догађају испричала је за портал Индекс да је видела "дечка црне боје коже како с друштвом трчи", а за њима "десетак њих у црним мајицама" како му довикују да су мајмуни и гађају их флашама.

Из полиције су порталу потврдили да се инцидент догодио у недељу око 23 сата, што је оквалифивано као нарушавање јавног реда и мира тако што је, како су навели, неколико за сада непознатих мушких особа насрнуло на неколико страних држављана.

Иначе, тамнопути туристи су држављани Француске.

Када је, пише Индекс, из апартмана је изашао очевидац, 61-годишњи држављанин Велике Британије, како би помогао нападнутим Французима, један мушкарац му је ударио шамар због чега је страном држављанину позлило.

Одведен је у болницу на преглед, али је одбио хоспитализацију.

Наводи се да је обављен разговор с двојицом страних држављана Француске, 24-годишњаком и 22-годишњаком, који су одбили лекарску помоћ, казали су из полиције.

Последњих седмица, иначе, у Сплиту се догодио низ насилних инцидената.

Пре пар дана непознати мушкарац је француском туристи одгризао ухо, млада Норвежанка завршила је са сломљеним носом, јер је хтела да уђе у такси, а ножем је избодено више људи, подсећа Индекс.

 

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести