Руске власти тврде да украјински саботери држе шест талаца

МОСКВА: Украјински саботери држе шест талаца у руској Брјанској области, где руске снаге и припадници Федералне службе раде на елиминисању украјинских екстремиста који су ушли из Украјине, рекли су агенцији ТАСС неименовани извори у одбрамбеним структурама и прес служба ФСБ-а
2
Фото: Screenshot/ Telegram

"Саботери су напали два села - Љубечане и Сушањи, у округу Климовски. Држе до шест цивила као таоце", рекли су руској агенцији у одбрамбеним изворима.

Претходно је гувернер Брјанска навео на Телеграм каналу да је један цивил убијен, а десетогодишње дете рањено када су украјински саботери пуцали на возило у покрету у селу Љубечане.

Према наводима прес службе ФСБ-а, та служба и придружене снаге "спроводе мере у пограничном округу Климовски, у региону Брјанск да елиминишу наоружане украјинске националисте који су прешли државну границу".

Гувернер Брјанска је рекао и да је украјински дрон у селу Сушањи избацио експлозив на једну кућу, која се запалила.

Подољак: Провокација Москве

Саветник украјинског председника Михаил Подољак назвао је данас тврдње руских званичника да је украјинска диверзантска група упала на територију Русије "класичном намерном провокацијом". Он је на свом Твитер налогу оценио да „Русија жели да уплаши свој народ да би оправдла напад на другу земљу и растуће сиромаштво након године рата". "Партизански покрет у Русији је све јачи и агресивнији. Бојте се својих партизана", написао је Подољак.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести