Путин: Пандемија короне ће се одужити, неопходне нове мере

МОСКВА: Председник Русије Владимир Путин предвиђа да ће се пандемија корона вируса одужити, што значи да су неопходне нове мере за борбу против ширења вируса.
v
Фото: Youtube Printscreen

"Епидемија ће се одужити, њени неконтролисани кластери ће остати, не постоје границе", рекао је Путин на годишњем Светском економском форуму у Давосу који се одржава у форми видео конференције, пренео је ТАСС.

Он је истакао да границе за инфекције и пандемије не постоје, због чега би требало да учимо из тренутне ситуације и предлажемо мере усмерене на повећање ефикасности система који прате појаву таквих болести у свету.

Социоекономске потешкоће, узроковане пандемијом и структурним променама, измеду осталог, раздвајају друштво које ствара напетост и нетрпељивост, изјавио је председник Русије.

Према његовом мишљењу, посебну пажњу треба обратити тим питањима јер је нада да би они могли да се врате на старо опасна илузија.

"Пораст економских проблема и неједнакост раздвајају друштво генеришући и социјалну, расну и етничку нетрпељивост", истакао је Путин и додао да се то догађа и у земљама са наизглед добро успостављеним грађанским и демократским институцијама.

Председник Русије позвао је и на дијалог између Русије и Европске уније и позитивнију агенду која би покушала да побољша затегнуте односе за које је рекао да су подстакли пад трговине.

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести