Протести у Паризу: Ухапшено 115, а повређено седам особа

ПАРИЗ:  Француска полиција саопштила је да је 115 особа приведено данас, иако су протести били релативно мирни протести у престоници те земље и у којима је лакше повређено седам особа. 
pariz protesti
Фото: Tanjug (AP Photo/ Kamil Zihnioglu)

Овог, петог протестног викенда заредом, много мање демонстраната је изашло на улице Париза и других француских градова, наводи АП. Према подацима полиције, око 3.000 људи окупило се у француској престоници, док је прошле недеље на улице Париза изашло око 10.000 особа. 

С друге стране, око 33.500 демонстраната учествовало на данашњим протестима широм земље, двоструко мање него прошле недеље, наводи француска штампа, позивајући се на податке званичника. Протести у Паризу протекли су углавном мирно, али је насиље избило на маргинама скупа када су групе припадника "жутих прслука" покушале да пробију кордоне полиције.

Сукоба је било испред зграде Опере, где су се окупили неки демонстранти да изразе своје незадовољство. Француска полиција испалила је сузавац на демонстранте дуж авеније Јелисејска поља, у којој се налази и седиште председника Француске Јелисејска палата.

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести