Пакистан: Индија отворила ватру у Кашмиру, настрадао војник

ИСЛАМАБАД: Пакистанска војска је саопштила да су индијске трупе отвориле ватру у Кашмиру и да је у нападу настрадао један војник са пакистанске стране.
Kašmir,Indija, mapa Foto: Youtube/printscreen
Фото: Кашмир,Индија, мапа Фото: Youtube/printscreen

Пакистанске трупе одговориле су на напад гађајући индијске положаје са којих је ватра и отворена, наводи се у саопштењу пакистанске војске. У нападу је индијској страни причињена "знантна штета", али пакистанске трупе нису пружиле више детаља.

Индијска војска је саопштила да су њене трупе одговориле на напад са пакистанске стране, који се догодио дуж контролне линије у области Раџури на југу Касмира. Војска Индије није пријавила никакву штету нити жртве, преноси Асошијетед прес.

Два суседа редовно оптужују један другог за неиспровоциране нападе у области Кашмира и кршење споразума о прекиду ватре из 2003. године. Пакистан тврди да је Индија само у току ове године прекршила примирје преко 2.000 пута.

Индија и Пакистан тврде да полажу право на део Кашмира оне друге стране. Два суседа су због Кашмира водила су два рата након стицања независности 1947. године.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести