Отварају се радње у Грчкој, рад под посебним мерама

АТИНА: У Грчкој се данас отварају радње, тржни центри и шопинг молови, након два и по месеца паузе због посебних мера у циљу спречавања ширења коронaвируса, преноси МИА.
grcka
Фото: pixabay.com

Данас у тој земљи почињу да раде и козметички и фризерски салони, као и центри за техничку контролу возила.Радње ће моћи да раде под конкретним правилима, уз ограничени број муштерија, док је заштитна маска и даље обавезна за све и ан било ком месту.

Због забране кретања грчки грађани ће моћи да проводе два сата у шопингу, али само уз претходно послату смс поруку, коју морају да чувају у случају контроле.

Полицијски час од 21 до пет часова ујутро остаје на снази, као и забрана путовања између периферија.

У радњама до 100 метара квадратних дозвољено је присуство до четири лица, а у онима чија је површина већа од 100 метара квадратних дозвољено је по једно лице на 25 метара квадратних.

Фризерски и козметички салони ће радити само уз претходно заказани термин.

Ресторани, таверне, кафићи, барови, фитнес центри, музеји, археолошки локалитети, као и средње школе и факултети и даље остају затворени.

У протеклих 24 часа у Грчкој су регистровани 237 случајева заражених вирусом короне, док је од последице вируса преминуло 28 лица.

Од почетка пандемије у тој земљи су регистровани 148.607 заражених и 5.469 смртних случајева од последице вируса.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести