Одржан састанак Лаврова и Климкина у Бечу

БЕЧ: Први састанак министара спољних послова Русије и Украјине Сергеја Лаврова и Павела Климкина одржан је после дужег времена на маргинама Савета министара спољних послова ОЕБС-а у Бечу.
Sregej Lavrov Foto: Tanjug/AP
Фото: AP

Украјински министар након састанка је на свом налогу на Твитеру написао о чему је разговарао са руским колегом.„Разговарао сам са министром спољних послова Лавровом о размени заробљеника. То морамо да реализујемо у наредним недељама, јер се ради о људима и њиховим најмилијима", написао је Климкин, преноси Спутњик. 

Састанак министара одржан је иза затворених врата. Пре њега, министри су се сусретали само у оквиру „нормандијског формата". Последњи такви преговори одржани су пре три године пре заоштравања ситуације у Украјини. Питање решавања ситуације у Донбасу разматра се, између осталог, и на састанцима Контакт групе у Минску, која је од септембра 2014. године усвојила три документа који регулишу кораке за деескалацију сукоба. Међутим, и након споразума о примирју измеду сукобљених и даље долази до размене ватре.

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести