НТ: Видео снимак ракете која погађа украјински авион

ЊУЈОРК: Њујорк тајмс је објавио снимак на ком се, како наводе, види иранска ракета која обара украјински авион у близини аеродрома у Техерану, када је страдало свих 176 путника и чланова посаде.
Video snimak rakete koja pogađa ukrajinski avion Foto: Twitter/printsreen
Фото: Видео снимак ракете која погађа украјински авион Фото: Twitter/printsreen

Док истражитељи раде на утврђивању званичног узрока несреће, видео запис, чију је аутентичност потврдио амерички лист, нуди нове трагове о паду, који се догодио неколико сати након што је Иран гађао војне базе у Ираку које користе амерички војници.

Како се види на снимку, ракета је погодила авион изнад Паранда, града у близини аеродрома, али авион није експлодирао, већ је летео наредних неколико минута, па се окренуо ка аеродрому.

Запаљени авион, који је до тада престао да шаље свој сигнал, летео је ка аеродрому пре него што је експлодирао и убрзо се срушио, показали су видео снимци Тајмса.

Визуелни и звучни трагови на снимку се подударају са информацијама о лету и сателитским снимцима подручја у близини где се авион срушио.

Амерички и савезнички званичници у четвртак су рекли да верују да је иранска ракета случајно срушила авион, што је Техеран негирао.

EUR/RSD 117.3251
Најновије вести