Неколико француских градова почело да дели бонове за храну

ПАРИЗ: Неколико француских градова почело је да дели ваучере за куповину хране како би становницима компензовали раст цена намирница.
1
Фото: pixabay.com

Како се наводи у прилогу тв канала Франс 2, грађанима се дају бонови у вредности пет, 20 и 30 евра. До данас су градске управе потрошиле око 37 милиона евра на издавање купона и сертификата, као и друге мере подршке становништву, преноси Раша тудеј.

Влада у Паризу још увек није донела уредбу о додели ових субвенција, али су градоначелници неких француских градова одлучили су да сами уведу бонове за храну, не чекајући званичну одлуку владе.

Идеју о подели ваучера за храну домаћинствима са средњим и ниским примањима предложио је француски председник Емануел Макрон и о њој се расправљало много пре председничких избора. Приближно осам милиона француских грађана имаће право на ту врсту подршке.

Инфлација у Француској, као у свим земљама света, расте, вођена скоком цена хране и енергије. Експерти упозоравају да би пораст цена и слаб економски раст могли да доведу до стагфлације у земљи.

EUR/RSD 117.3093
Најновије вести