Кривокапић иницирао смену Абазовића

ПОДГОРИЦА: Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић саопштио је вечерас да је поднео иницијативу за смену потпредседника Владе Дритана Абазовића.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

Он је то објавио на свом Твитер налогу.

"Данас сам Скупштини Црне Горе поднео иницијативу за смену Дритана Абазовића, и предложио министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића за новог потпредседника Владе Црне Горе. Европа сад! За здраву Црну Гору", написао је Кривокапић.

Премијер је објавио и документ у којем се наводи да Влада подноси захтев за сазивање ванредне скупштинске седнице за 3. фебруар у 11 сати.

Раније данас, посланици Грађанског покрета УРА и опозиционих партија иницирали су гласање о неповерењу 42. Влади Црне Горе.

Како се наводи у иницијативи коју је потписао 31 посланик, сматрају "једним од основних постулата савремене демократије" да се Влади провери подршка у Парламенту.

Одржан протест против формирања мањинске владе

Испред зграде црногорске Владе вечерас је одржан миран протест неколико стотина грађана који се противе иницијативи о формирању мањинске владе.

Учесници протеста су се потом преселили испред Скупштине Црне Горе, где је саобраћај био блокиран.

Организатор скупа није познат, а међу грађанима су били присутни посланици Демократа и Уједињене Црне Горе и Праве Црне Горе, који су поручили да се прекраја изборна воља грађана.

После 40-ак минута грађани су се разишли, пренела је РТЦГ.

Међу грађанима били су присутни посланици Демократа Момо Копривица и Владимир Мартиновић, Уједињене ЦГ Владимир Добричанин и посланик Праве ЦГ Марко Милачић.

Копривица је казао да желе да сачувају изборну већина од 30. августа, када су грађани јасно рекли да не желе да се ДПС пита, а, како је истакао, мањинска влада значи да се ДПС пита.

"То значи да се не могу одлуке доносити без ДПС-а. Како неко мисли да провери прљаве послове бивших функционера, ако ДПС подржава ту владу", казао је Копривица.

Он је нагласио да су одавно најављивали да се овај план спрема, и правовремено упозорили грађане на ово.

Протесту је присуствовао и посланик Уједињење Црне Горе Владимир Добричанин који је нагласио да сада када су почеле промене које ће донети бољитак грађанима, почиње рушење комплетног система.

Није битно је ли то Влада, они руше оно што је народ изабрао 30. августа, рекао је Добричанин.

Грађани су најавили ново окупљање за сутра у исто време.

Megido
19.01.2022 • 21:52
Naivan je bio svako ko je pomislio da će ovakva nakaradna klero-nacionalistička vlada uspeti. Čudo da su i toliko izdržali u tom neprirodnom političkom 'braku'. Sve u svemu, dokaz da je neprirodna potreba čoveka da vlada nad čovekom, uvek osuđena na propast.
Oj, haj!
19.01.2022 • 22:29
Ne znam kome i zasto se zale politicari Crne Gore koji su posle izbora darivali Abazovica sa najmanje osvojenih glasova, mestom potpredsednika Vlade? Da li je narod kriv sto su svi ostali, tako naivno, naseli na leporecivost trenutnog podpredsednika Vlade Crne Gore, ili ih je zanela njegova trsava kosa, kojoj su se divili i u Srbiji? Odbacili su sve one koji su najvise osvojili poverenje naroda, jer su otvoreno zagovarali da im je Demokratski Front najveca smetnja ka napredovanju.
Oj, haj!
19.01.2022 • 22:39
Svi dosadasnji pokazatelji govore da je Crna Gora sa "rogovima u vreci" dostigla vrhunac nemoci, sa trenutnom nomenklaturom, u obavljanju drzavotvornih poslova, jer se pokazalo da je, onima sa najnizim poverenjem naroda, bilo jedino stalo da, vremenom, ispuni dogovoreno sa bivsom vladajucom strankom, jer jedino tako vide sebe, da budu i dalje u vlasti. Ljudi koji se ne drze prijasnjeg dogovora, postaju marginalci svojih zakulisnih radnji. Uvek je bilo tesko drzati se svojih obecanja.
Oj, haj!
19.01.2022 • 22:52
Ali u ovim turbulentnim vremenima, kada na male narode zjape celjusti azdaje kojoj je cilj samo da ih prozdere, nije ni malo lako boriti se sa njom, a pogotovo ako joj u svemu pomazu prisipetlje, ne racunajuci licnu propast, posle zavrsetka koristi koju ukazuju svojom svesrdnom pomoci, unistenju naciona koji nije u njegovom vidokrugu. S toga ne treba da nas cudi ponasanje boraca za vlast, vlast i samo vlast. Vlast (po nekad) nije cast, ali jeste velika slast.
EUR/RSD 117.4890
Најновије вести