Коалиција С.Арабије: Пресретнута четири наоружана дрона Хутија

Војна коалиција предвођена Саудијском Арабијом, која делује у Јемену, саопштила је да је пресрела и уништила четири наоружане беспилотне летилице лансиране од припадника покрета Хути

РИЈАД:  Војна коалиција предвођена Саудијском Арабијом, која делује у Јемену, саопштила је данас да је пресрела и уништила четири наоружане беспилотне летилице, које су, како је навела, лансирали припадници покрета Хути ка југу Саудијске Арабије.

Портпарол коалиције, пуковник Турки ал-Малки навео је за саудијске медије да је првобитно рано јутрос пресретнута беспилотна летилица са бомбом, а да су потом коалиционе снаге пресреле још три дрона, лансирана ка југу Саудијске Арбије.

Како је навео, мета су били цивили и цивилни објекти.

Малки је рекао да ће коалиција наставити да предузима мере да "неутралише и уништи" оружане капацитете Хутија, које подржава Иран, у складу са међународним правом, преноси Ројтерс.

Војна коалиција на челу са Саудијском Арабијом у прошлости је изводила ваздушне нападе на војне објекте Хутија у Јемену, у знак одмазде на прекограничне војне нападе и нападе дроном, које су извели Хути.

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести