Канада: У плану постепено ублажавање ванредних мера

Начелница Агенције за јавно здравље Канаде, Тереза Там, оценила је да власти бележе напредак у борби против епидемије.
kanada.
Фото: Freeimages

ОТАВА:У Канади се већ трећи дан смањује број преминулих од корона вируса, показују данашњи званични подаци и у неким провинцијама у плану је ублажавање ванредних мера, извештава Ројтерс.

Начелница Агенције за јавно здравље Тереза Там оценила је да власти бележе напредак у борби против епидемије.

"Потешкоће с којима се сучавамо подсећају нас да не смемо да спуштамо гард", изјавила је Тамова данас у Отави и упозорила на повећање смртности у домовима за старија лица.

Најмногољуднија канадска провинција Онтарио најавила је да ће од федералне владе затражити да пошаље војску да помогне у заустављању ширења вируса у домовима за старије особе, по угледу на захтев који су већ упутили надлежни у провинцији Квебек.

Очекује се да ће власти у провинцији Сескечуан сутра представити план за ублажавање ванредних мера, док су у провинцији Принц Едвард најавили делимичну релаксацију ванредног стања почевши од 1. маја.

Док Тереза Там апелује на опрез и суздржаност, премијер Канаде Џастин Тридо најавио је да ће влада издвојити додатних девет милијарди канадских долара да би студентима помогла да током лета пронађу запослење.

EUR/RSD 117.5697
Најновије вести