Јемен: 17 људи погинуло у ракетном нападу

КАИРО: Јеменски побуњенци Хути лансирали су данас балистичку ракету на град Мариб који контролише Влада и убили најмање 17 људи, међу којима и једну петогодишњу девојчицу, саопштили су званични извори.
sukobi u Jemenu  Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Ракета је погодила бензинску пумпу у кварту Равда у Марибу и све жртве су цивили, изјавио је представник локалног гувернера, преноси АП.

У експлозији ракете је рањено више десетина људи, а из побуњеничког штаба за сада се нико није огласио.

Новинска генција САБА коју контролише Влада извештава да су побуњеници Хути недуго након ракетног напада послали дрон са експлозивом који је уништио два амбулантна возила која су се кретала ка месту експлозије да пруже помоћ повређенима.

Амерички изасланик у Јемену Тим Линдеркинг осудио је напад побуњеника које подржава Иран и оценио да су пропустили могућност да се постигне мир у овој ратом разореној држави.

Он је оптужио Хутије да сносе највећи део одговорности за продужење седмогодишњег сукоба који је "нанео неописиву патњу народу Јемена" и позвао све актере сукоба да прихвате "значајну регионалну и међународну подршку" изражену за мировни план УН.

У грађанском рату који у Јемену бесни од 2014. године погинуло је више од 130 хиљада људи, а земља се налази у једној од најтежих хуманитарних кризи на свету, наводи АП.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести