Индонезија: Међу погинулима током одрона и спасиоци

ЏАКАРТА: Спасиоци који су дошли да спашавају жртве клизишта, такође су затрпани земљом, само неколико часова касније, саопштили су локални званичници из Западне Јаве у Индонезији.
Java, Indonezija  Foto: Flickr
Фото: Јава, Индонезија Фото: Flickr

Прво затрпавање се догодило у Кијанџуанг селу, у Западној Јави, а до ерозије је дошло услед обилних падавина, преноси ББЦ.Друго клизиште се догодило када су спасиоци евакуисали затрпане, а 12 људи је погинуло и на десетине се води као нестасло.

Одрон земље у Индонезије је чест у кишној сезони, а многи криве крчење шума за клизишта.Последње несреће су погодиле села у Сумерганг провинцији, око 150 километара југоисточно од Џакарте, у размаку од три и по сата у суботу.

Први се десио у 16 часова по локалном времену, други у 19.30."Први одрон се десио због обилних киша и нестабилног земљишта. Други одрон се догодило док су спасиоци евакуисали жртве", рекао је портпарол службе за природне несреће Радитја Џати.

Верује се да су спасиоци међу мртвима, додао је портпарол, а такође је и један дечак од шест година, додао је ББЦ према изворима АФП агенције.Због лошег времена потрага за жртвама ће се наставити у понедељак.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести