Гугл и Фејсбук траже од запослених у САД да се вакцинишу

ВАШИНГТОН: Гугл и Фејсбук ће тражити од својих запослених да се вакцинишу против корона вируса пре него што се врате у канцеларије, саопштила су данас два технолошка гиганта.
vakcina korona pix
Фото: Pixabay.com
У свом блогу извршни директор Гугла Сундар Пичај је навео да ће обавезна вакцинација важити за канцеларије у САД наредних недеља и можда ће бити неопходна и на другим локацијама, пренео је сајт нпр.цом (Национални јавни радио), а вест је потврдио и НБЦ.
"Вакцинисање је један од најважнијих начина да сачувамо себе и наше заједнице здравим у предстојећим месецима", поручио је Пичај.
Недуго након објаве Гугла, јавио се и Фејсбук, који је такође навео да свако ко жели да дође на посао у канцеларије у САД наредних недеља мора да буде вакцинисан.
"Како ћемо применити ову политику, зависиће од локалних услова и правила. Имаћемо процес за оне који не могу да буду вакцинисани из медицинских разлога или неких других, и процењиваћемо наш приступ у другим регионима како се ситуација буде одвијала", написала је Лори Голер, један од потпредседника у Фејсбуку.
За сада остале велике технолошке компаније, укључујући Епл и Амазон, одбиле су да наложе обавезну вакцинацију, док у Мајкрософту вакцинација није обавезна, али је препоручена.
EUR/RSD 117.4684
Најновије вести