Филипини нуде медицинаре Немачкој и Британији у замену за вакцине

МАНИЛА: Филипини ће дозволити да се хиљаде здравствених радника из те земље запосли у Великој Британији и Немачкој, уколико те две државе пристану да донирају Филипинима вакцине против корона вируса, изјавила је директорка канцеларије за међународне послове у Министарству рада Алис Висперас.
m
Фото: pixabay.com

Министарство здравља Велике Британије саопштило је да није заинтересовано за такав договор и да је приоритет коришћење вакцина у земљи, али је поручило да ће у будућности делити вишак вакцина на међународном нивоу, преноси Ројтерс.

Филипини, једна од азијских земаља које имају највећи број случајева корона вируса, ублажили су мере забране о запошљавању здравствених радника у иностранству, али и даље ограничавању број здравствених стручњака који могу да напусте земљу на 5.000 годишње.

Висперас каже да су Филипини спремни да уклоне ограничења у замену за вакцине из Велике Британије и Немачке, које би се користиле за вакцинисање радника који иду у иностранство и стотина хиљада Филипинаца који улазе у ту земљу.

EUR/RSD 117.5840
Најновије вести