Фејсбук потврдио: Хакери упали у профиле 30 милиона људи

ЊУЈОРК: Подаци 29 милиона корисничких рачуна украдени су у највећем хакерском нападу на Фејсбук у историји те друштвене мреже, потврдила је та компанија.
fejsbuk
Фото: Tanjug (AP Photo/Richard Drew, File)

Компанија није именовала починитеља, али је саопштила да ФБИ активно истражује ко је извршио напад, преноси АП.
Компанија је раније објавила да су подаци око 50 милиона корисника били изложени због безбедносне рупе захваљујући којој су хакери украли лозинке помоћу којих су могли приступити њиховим профилима.

Хакери су дошли до имена, е-маил адреса, телефонских бројева, места пријава...

За сада није јасно колики број података је искоришћен, а након што су на службеном блогу објавили како су хакери имали приступ бројевима телефона и мејловима више од 29 милиона корисника, а светски медији назвали су то највећим хакерским нападом на Фејсбук икада.
Од тих 29 миолиона корисника, хакери су се домогли и додатних података: пола, града у којем живе, рођендана, података о уређају са којег приступају Фејсбуку, задњих 10 места на којима су се "пријавили" на друштвеној мрежи и задњих 15 претрага. 

За још милион корисника хакери су покушали, али нису успели да дођу ни до каквих података. 
Извршни директор Фејсбука Марк Цукерберг рекао је да су нападачи имали могућност да пгледају приватне поруке или постове на налогу, али да нема података да сз то и учинили.

Компанија је рекла да ће све хаковане кориснике обавестити у наредних неколико дана.
Компанија Фејсбук тврди да напад није утицао на друге друштвене мреже у власништву компаније Месинџер, ВатсАп и Инстаграм.

Mirko
14.10.2018 • 00:06
e pa lepo Boga mi. Najbolje sad da mi ukradu sve podatke zahvaljujuci majstorima safejsbuka. Pa, da li je realno da su vas hakovali? U sustini, uzmite sve, samo nemojte mi akaunt dirati na https://sr.casino.guru/, igram neke igrice, zanimam se, ako mi to izbrisu katastrofa...
EUR/RSD 117.3358
Најновије вести