Емирати уводе ограничења за невакцинисане?

ДУБАИ: Власти Уједињених Арапских Емирата упозориле су данас да би могле наметнути ограничења људима који нису вакцинисани против ковида-19.
Vakcina Sputnjik V Foto: REUTERS/Sergey Pivovarov/File Photo
Фото: Вакцина Спутњик В Фото: REUTERS /Сергеy Пивоваров

Земља са популацијом од око девет милиона становника, која је проширила кампању вакцинације на особе узраста 16 година и старије, вакцинисала је око 65 одсто популације, објавила је Национална агенција за управљање ванредним ситуацијама у Емиратима (НЦЕМА), а преноси агенција Ројтерс.

"Разматрају се строге мере за ограничавање кретања невакцинисаних појединаца и за спровођење превентивних мера, као што су забрана уласка у нека места и поседовање приступа неким услугама", рекао је портпарол НЦЕМА Саиф Ал Дахери.

"Ваше данашње оклевање је препрека нашим циљевима, и нешто је што ставља вашу породицу, вољене и заједницу у опасност", додао је он.

Емирати су јуче пријавили 1.903 случаја новозаражених, због чега се укупан број заражених попео на 500.860 случајева, а регистровано је 1.559 смртних случајева.

УАЕ, где су мере друштвеног дистанцирања и ношења маски у јавности обавезне, налази се међу земљама са најбржим програмима вакцинације против ковида-19.

Власти Абу Дабија су саопштиле да ће сада понудити вакцину "Фајзер-Бионтек" поред кинеске вакцине "Синофарм".

Емират Дубаи већ је понудио вакцину "Фајзер", као и вакцину "АстраЗенека".

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести