Ципрас: Спреман сам за борбу за победу

АТИНА:  Грчки премијер Алексис Ципрас изјавио је да се његова владајућа странка СИРИЗА суочавала са веома тешким и великим проблемима, али да су постигли циљ и Грчку извели из меморандума кредитора и економске кризе, преноси агенција АНА-МПА. 
cipras kvadriterala
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Ципрас сматра да је пораз његове странке на недавним европским изборима последица тога што је велики део Грцка очекивао да ће држава брже изаћи из кризе и да ће тај процес бити мање болан.

"Грчка је 2015. године била на ивици хуманитарне кризе. Међународни монетарни фонд као један од грчких кредитора желео је да у Грчкој имплементира модел осиромашења који смо избегли", истакао је Ципрас у интервјуу за грчку телевизију Скај. 

Премијер Ципрас је рекао да је напредак Грчке у четири године мандата његове странке чињенично стање, додавши да данас та земља има позитивну стопу раста. 

"Предузећа се не затварају, имамо 6,3 милијарде евра страних инвестиција, док компаније поново отварају нова радна места, расте туризам и отварају се нови хотели", нагласио је грчки премијер и шеф владајуће странке СИРИЗА. Ципрас је казао да је "спреман за борбу за победу" на превременим парламентарним изборима у тој земљи 7. јула. 

"Грци још нису донели своју коначну одлуку", поновио је Ципрас, додавши да не живи у облацима, као и да зна шта се дешава у животима обичних грађана. 

Превремени парламентарни избори у Грчкој ће бити одржани у недељу на захтев премијера Ципраса, услед лоших резултата његове странке на изборима за Европски парламент када је освојила скоро десет одсто мање гласова у односу на опозициону Нову демократију Киријакоса Мицотакоса. 

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести