Ципрас: Можемо преокренути резултат на превременим изборима

АТИНА: Грчки премијер Алексис Ципрас рекао је да се резултати на европским изборима у Грчкој могу преокренути, додавши да након великих губитака није морао тражити превремене парламентарне изборе, те да је разлика у гласовима у односу на Нову демократију само 500.000, преноси АНА-МПА. 
cipras, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Petros Giannakouris)

„Можемо преокренути резултат ако у потпуности разумемо гласаче који нам нису затворили врата, али су нам послали поруку“, истакао је Ципрас у интервјуу за грчку телевизију Алфа. 

Како је рекао, видљиви су резултати владајуће СИРИЗА у протекле четири године, што је довело до извлачења земље из меморандума о кредитима, али, како је казао, очекивали су да ће постичи то брже и мање болно. 

Критикујући највећу опозициону странку у Грчкој Нову демократију, Ципрас је рекао да су њихови ривали обећали пореске олакшице великим предузећима, али је нагласио, да је то могуће уз смањење дохотка за нижу и средњу класу. 

„СИРИЗА је странка која одлучује колективно и ми ћемо урадити све што можемо како земља не би се вратила у прошлост“, нагласио је грчки премијер. 

Са друге стране, лидер опозиционе Нове демократије Киријакос Мицотакис позвао је грчке грађане на јединство, чак и оне који нису гласали за његову странку на претходним изборима. 

Он је нагласио да ће се залагати за раст, привлачење нових инвестиција и креирања нових радних места. 

Превремени парламентарни избори у Грчкој ће бити одржани 7. јула, након што је владајућа странка СИРИЗА добила скоро десет одсто мање гласова у односу на опозициону Нову демократију на изборима за европски парламент и локалним изборима у тој држави.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести