Анкете: Подршка Марин Ле Пен већа за проценат него јуче

ПАРИЗ: Кандидаткиња крајње деснице Марин ле Пен приближила се актуелном шефу државе Емануелу Макрону, победнику првог круга председничких избора, и за њу би гласао један проценат бирача више у односу на претходни дан, показују резултати анкета објављених данас.
l
Фото: Tanjug ( AP Photo/ Michel Euler)

На сајту центра за испитивање јавног мњења ОпинионВеј-Кеа партнерс наводи се да би да су избори данас за Марин Ле Пен гласало 46 процената гласача, а Макрон би освојио 54 одсто гласова.

Анкета, која је урађена за потребе неколико француских медија, показује да је подршка кандидаткињи деснице већа за проценат у односу на јучерашње резултате истог института.

Према истој анкети, процењује се да ће на биралишта у другом кругу избора 24. априла изаћи 70 одсто бирача.

На изборима 2017. одзив је био 74,56.

Саркози подржао Макрона уочи другог круга

Бивши француски председник Никола Саркози подржао је данас Емануела Макрона уочи другог круга председничких избора у Француској.

Како наводи Ројтерс, Саркозијева подршка сигурно ће помоћи француском председнику да привуче гласаче који су подржали конзервативку Валери Пекрес у првом кругу гласања, али би могла да одврати лево оријентисане бираче.

Гласаћу за Емануела Макрона јер мислим да он има неопходно искуство док се суочавамо са дубоком међународном кризом, сложенијом него икад, написао је Саркози у објави на друштвеним мрежама.

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести