Анкета: Макрону опала популарност за 20 одсто

ПАРИЗ: Готово 60 одсто Француза незадовољно је политиком шефа француске државе Емануела Макрона који, годину дана након што је изабран за председника, ужива наклоност 43 одсто Француза, показују резултати најновије анкете.
makron, ap
Фото: Emanuel Makron, foto: Stephane Mahe/Pool Photo via AP

Према данас објављеним резултатима истраживања које је за француски радио РТЛ и лист "Ла Трибин" спровео институт БВА, Макрону је популарност опала за 20 одсто у року од годину дана.

Слика Француске у иностранству и економски показатељи су области у којима Французи сматрају да је акција председника Макрона била позитивна, док с друге стране, имају негативно мишљење о свему што се тиче свакодневног живота грађана, наводи РТЛ.

Ипак, Макрон се боље котира међу сународницима у поређењу са својим претходником Франсоа Оландом, који је годину дана по доласку на власт био 27 одсто непопуларнији него на почетку мандата.

Бивши француски председник Никола Саркози је, пак, годину дана након што је изабран за председника, био на губитку од 25 одсто кад је о популарности реч, подсећа француски радио.

EUR/RSD 117.5629
Најновије вести