Куљача: Вода у базену је загрејана, Партизан има потенцијал

БЕОГРАД: Директор ВК Партизан Никола Куљача изјавио је да задовољан што су успели да скупе екипу у години која ће за све у клубу бити "чистилиште", као и што сада тим може да тренира у нормалним условима и у топлој води на базену на Бањици.
kuljaca
Фото: FoNet

"Пре 15 дана нисмо имали ни екипу, ово је сада феноменално. Још увек оцењујемо и улазимо у све у проблеме који овде постоје. Вода је загрејана, ваздух је загрејан и то је прво што смо рекли да ћемо да урадимо и то смо и урадили. Драго ми је што смо се скупили екипу, што је екипа одиграла океј утакмицу против Звезде, која је јача од нас. Показали смо да имао потенцијал и да можемо да играмо са свима", рекао је Куљача новинарима на Бањици.

Сага ВК Партизан завршила се крајем августа, када је добијена нова управа.

"Знали смо да ће бити тежак посао, јер прављење било чега је тешко. Од прављена смутија до зграде. Све мора постепено и сви састојци морају да се ставе. Сада ми изгледа да имамо партнере у свим релевантним институцијама и због тога нам је драго. Мислим да су сви препознали потребу да клуб и базен опстану. У таквој ситуацији је лакше радити. Нисмо знали да ћемо имати подршку и драго ми је. Имамо разговоре са општином, са градом, са ВСС, сви су спремни да помогну и стану иза нас, свако из своје ингеренције. Искено се надам да ћемо и брже него што смо мислили да завршити одређени посао. Не може ово ни за шест месеци ни за годину дана да све врати на нешто што је било раније. Можемо да загрејемо воду, да људи тренирају, да деца долазе, да грађанство има услове да се рекреативно бави пливањем", објаснио је Куљача.

Нови директор црно-белих истакао је да је најважније да су се играчи вратили на Бањицу.

"Целог лета смо покушавали да се вратимо овде, али не да се вратимо у ледену воду и хладно, него да се вратимо у нормалне услове за првотимце и децу Партизана која овде тренирају. Већ имао имамо доста интересовања родитеља деце за упис и овом приликом позивам све да дођу, топло је", рекао је Куљача и додао:

"Наш циљ је да правимо репрезентативце и то је увек Партизан радио. Од ових момака овде има доста њих који су играли у омладинским репрезентацијама, тако да су они сигурно материјал за А репрезентацију. Надам се да ће да ове године да докажу да су материјал за Партизан, а чим су материјал за Партизан онда су атоматским материјал и за репрезентацију. Ова година је за све нас пробна и огледна. У разговору са играчима рекао сам да је ове године чистилиште, па ћемо да видимо ко може, ако не може. За све то важи, па и за мене".

Куљача је истакао да је у првом мечу сезоне против Црвене звезде залагање тима било на нивоу, а црно-бели су у вечитом дербију изгубили су 12:9.

"Када кажем да пре 15 дана нисмо имали тим, не значи да нисмо имали екипу. Једно је тренирати, а друго потписати уговор. Ми нисмо имали потписане играче, али успели смо то завршимо. Што се мене тиче, ова прва утакмица је показала да екипа има озбиљан потенцијал. Као неко ко води клуб, волео бих да после сваке утакмице будемо бољи."

Суперлига ове сезоне биће најјача у последњих шест година, пошто је корона одиграла у корист спрског ватерпола и многи репрезентативци и искусни играчи су пронашли ангажмане у домаћим клубовима.

"Мислим да то можда овим момцима фали. Они су млади, тренер је млад и сви су први пут у оваквој лиги. То је ствар која нас ремети, а с обзиром да то нисмо могли да урадимо крајем августа, почетком септембра, квалитетни играчи из тог ранга су нашли клубове. И то је једина ствар коју нисмо успели да урадимо, али наметнуће се овде неки вођа, тако то бива", закључио је Куљача.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести