Финални турнир европских квалификација за Светску лигу у ватерполу

Финални турнир европског дела квалификација за Светску лигу, игра се од данас до 30. априла у Подгорици. Седам, без сумње, најјачих селекција Старог континента (Црна Гора, Србија, Хрватска, Италија, Шпанија, Грчка, Мађарска) и тим који је у успону и који прети највећим силама, Француска, бориће се за једно од прва три места која воде у завршницу.
1
Фото: ВСС

Пласман на финални турнир Светске лиге, који ће се играти у Стразбуру, већ су избориле селекције САД, Аустралије, Канаде, Бразила и домаћина Француске.

У четвртфиналу турнира у Подгорици снаге ће данас одмерити  Хрватска и Италија (15 часова), Мађарска – Шпанија (17), Црна Гора – Француска (19) и Србија – Грчка (21). У полуфиналу, које је 29. априла, играће: Мађарска/Шпанија – Србија/Грчка, односно Хрватска/Италија – Црна Гора/Француска. Борба за треће место је 30. априла с почетком у 19 часова, док је финале од 21. Титулу у престижном такмичењу, што Светска лига дефинитивно јесте, брани селекција Црне Горе.

Српски ватерполисти верују у тријумф у четвртфиналу против Грка.

– Увек имамо висока очекивања. Верујем у пролаз. Грци напредују. Не интересује нас њихов састав, биће тешко четвртфинале. Ово је одлична провера за овај под наводима нови тим – рекао је Страхиња Рашовић

Ђорђе Лазић је у одличној форми.

– Одлично смо радили последњих месец дана. Видело се то у Лиги шампиона. Спреман сам, мотивисан и верујем да ћемо показати добар ватерполо – истакао је центар Бреше.

За Марка Радуловића ово ће да буде деби на званичном такмичењу.

– Први циљ је победа и пролаз у Стразбур. Очекујем тврду утакмицу али са добрим исходом.

Радомир Драшовић је нови избор на месту бека.

– За ово сам тренирао годинама. Грци су тежак ривал, наши мотиви су ипак већи.

Голман Бранислав Митровић је најискуснији у тиму.

– Стрпљење, рад, мотив, жеља, борба за резултат. Овај турнир је припремни али су нам Грци важни јер ћемо се доста пута са њима сусретати - рекао је капитен нашег тима.

Грци ће играти без Фунтулиса, Зердеваса, Карогеропулоса. Влахопулоса као и играча који су завршили каријеру: Капотиса, Коломвоса, Мурикиса и Галанидиса.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести