Мари: Једино је Лендл пристао да ме тренира

ЛОНДОН: Британски тенисер Енди Мари признао је да су бројни тренери одбили да сарађују са њим, али је истакао да је једино Иван Лендл пристао, преноси британски Би-Би-Си (ББЦ).
Endi Marej foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Мари је у протеклих неколико година имао доста проблема са повредама, посебно са куком који је морао да оперише неколико пута. Он је тренутно 51. тенисер света.

"Помаже када имам Ивана у мом тиму. У прошлости смо имали много успеха, добро се познајемо, а он и даље верује у мене. Нема много људи и тренера који су то радили у претходном периоду, али он јесте. Већим делом моје каријере, када сам преговарао са потенцијалним тренерима, то се добро завршило. Овог пута ме је много тренера одбило и било ми је тешко", рекао је Мари.

Британски тенисер је играо на турниру у Штутгарту, али је потом пропустио наступ у Квинсу.

Лендл ће трећи пут у каријери сарађивати са Маријем. Британски тенисер је за време сарадње са Лендлом освојио две титуле на Вимблдону, као и Ју Ес опен.

"Не знам за које тренере бисте рекли да су заиста на врхунском нивоу, који би могли да вам помогну да освојите велике турнире. Захвалан сам Ивану што се вратио да ради са мном и помогне ми да остварим оно што желим", нагласио је Мари.

Британски тенисер ће у понедељак играти у првом колу Вимблдона против Аустралијанца Џејмса Дакворта.

EUR/RSD 117.3251
Најновије вести