Спорт - Шах

Спорт / Шах Завршен 15. кадетски фестивал Шаховског савеза Србије у Новом Саду
Спуштена је завеса на 15. Кадетски фестивал који је Шаховски савез Србије организовао у периоду од 25. априла до 3. маја у хотелу „Путник“ у Новом Саду- након девет дана узбудљивих борби у убрзаном, брзопотезном и стандардном шаху, као и у решавању шаховских проблема, добили смо нове државне прваке
Спорт / Шах  „Херцеговцу” Међународни куп Војводине у шаху
Међународни куп Војводине за 2022. годину одржан је протеклог викенда у хотелу „Путник“ у Новом Саду.
Спорт / Шах Инђић на корак до Светског купа
Коло пре краја Појединачног првенства Европе, које се игра у словеначким Термама Чатеж, наши такмичари налазе се у горњем делу табеле, а велемајстор Александар Инђић има и одличне практичне шансе за пласман на Светски куп 2023. године!
Спорт / Шах Општинско првенство: Победник Божидар Јовановић
У организацији ШК „Шимановци“, а под покровитељством Спортског савеза „Развој спортова“ Пећинци, од 22. до 31. марта у просторијама овог клуба одржано је Првенство општине Пећинци.
Спорт / Шах Од 15. до 17. априла у Новом Саду Међународни куп Војводине
Шаховски савез Војводине организује Међународни куп Војводине за 2022. годину у хотелу “Путник” у Новом Саду, од 15. до 17. априла. Куп ће се рејтинговати код ФИДЕ, а игра се као класичан опен турнир на коме је могуће и појединачно и екипно учешће.
Спорт / Шах Полуфинале ФИДЕ Гран прија у Берлину: Рапорту и Накамури визе за Мадрид
Иако још увек није завршен трећи овогодишњи ФИДЕ Гран при, који се управо игра у Берлину, позната су имена двојице супервелемајстора који су се квалификовали за Турнир кандидата у Мадриду – то су Ричард Рапорт и Хикару Накамура!
Спорт / Шах У Словенији Појединачно првенство Европе у шаху
Завршена су прва три кола од укупно 11, колико је предвиђено на Појединачном првенству Европе које се игра у словеначким Термама Чатеж.
Спорт / Шах Манакова и Радовановић шампиони
После седам дана веома узбудљивих и неизвесних борби, у Параћину су јуче завршена Полуфинална такмичења појединачног првенства Србије за мушкарце и жене.
Спорт / Шах Јубилеј „Омладинца” из Нових Бановаца
Шаховски турнир поводом лепог јубилеја – 50 година постојања клуба „Омладинац” одржава се од 18. марта до суботе у Новим Бановцима у хотелу „Новела Уно“.
Спорт / Шах Ин мемориам: Александар Саша Радановић (1983–2022)
НОВИ САД: Шаховски клуб “Хајдук” Чуруг са тугом саопштава да је 12. марта у 39. години изненада преминуо члан УО клуба и тренер пионира, мајсторски кандидат
Спорт / Шах Уручењем медаља завршен ФИДЕ Grand Prix турнир у Београду
Уручењем медаља победнику турнира Ричарду Рапорту из Мађарске и другопласираном Дмитрију Андрејкину из Русије завршен је ФИДЕ Grand Prix турнир.
Спорт / Шах Мађар Рапорт победник ФИДЕ турнира у Београду
БЕОГРАД: Мађарски шахиста Ричард Рапорт освојио је други по реду турнир из ФИДЕ Гран При серије 2022, у Београду, пошто је у другој партији финала, белим фигурама, савладао Руса Дмитрија Андерјкина.
Спорт / Шах Познати полуфиналисти ФИДЕ Гран при турнира у Београду
После драматичних преокрета који су виђени у шестом колу ФИДЕ Гран при турнира у Београду, коначно су позната имена полуфиналиста, победника четири подгрупе у којима су одиграни двокружни Бергер турнири.
Спорт / Шах Велемајсторски турнир „Београд 2022”: Српска четворка се добро држи
У хотелу „Краун плаза” у Београду, који је поприште узбудљивих борби на актуелном ФИДЕ Гран при турниру, истовремено се игра и изузетно јак велемајсторски турнир „Београд 2022”, на коме учествују четворица најбољих српских велемајстора и шесторица реномираних страних играча.
Спорт / Шах Серија турнира „Прва субота” почела у Будимпешти
Фебруарским турниром почела је овогодишња традиционална серија јаких међународних турнира у Будимпешти под називом “Прва субота”, у организацији познатог мађарског шаховског организатора Ласла Нађа.
Спорт / Шах Опен турнир у Бачкој Паланци: Брајић на врху
У просторијама и у организацији ШК Бачка Паланка протекла су тродневна надигравања у оквиру опен турнира.
Спорт / Шах Анализиране партије: Срећа прати храбре
На ФИДЕ Гран при турниру, који се управо игра у Београду, виђено је много занимљивих партија и до последњег тренутка се није поуздано знало ко пролази у нокаут фазу.
Спорт / Шах Одиграно четврто коло на ФИДЕ Гранд При турниру у шаху
Најмирољубивије коло од почетка ФИДЕ Гранд При турнира у Београду. Од 8 партија колико је одиграно у 4. колу само једна је одлучена и то у групи Д где до данас нисмо видели победу.
Спорт / Шах Новосађанин Андреј Љепић најмлађи ФИДЕ мајстор у Србији
НОВИ САД: Новосадску, а и ширу српску шаховску јавност недавно је веома обрадовала вест да смо добили новог најмлађег ФИДЕ мајстора у земљи, а то је новосадско чудо од детета, млади Андреј Љепић.
Спорт / Шах Србија поново на светској шаховској мапи
БЕОГРАД: Битке за победничко постоље другог турнира ФИДЕ Гран при серије почеле су у уторак у главном граду Србије.
EUR/RSD 117.5607
Најновије вести