Успешно завршен 54. Србија рели у Врњачкој Бањи; Бугарима прво место

ВРЊАЧКА БАЊА: У организацији Ауто-мото савеза Србије, Спортског ауто и картинг савеза Србије и Града Врњачка Бања, а уз подршку Министарства омладине и спорта и "АМС Осигурање" а.д.о, за викенд је успешно одржан 54. по реду Србија рели, на којем је прво место освојила посада из Бугарске Ангелов/Гадзхев.
r
Фото: Tanjug/AMSS

Међународно такмичење је свечано отворено церемонијалним стартом у петак, на Градском тргу у Врњачкој Бањи, док су у недељу, након два дана узбудљивих вожњи, додељене награде најбољима, саопштено је из АМСС.

Ове године Србија рели окупио је 49 посада, а осим такмичара из Србије, учествовале су и посаде из Бугарске и Турске.

После два дана вожње на захтевним стазама Гоча и Копаоника и укупно 11 брзинских испита, прво место у генералном пласману Европског рели трофеја припало је посади из Бугарске коју су чинили возач Мирослав Ангелов и сувозач Георги Гадзхев.

Друго место је заузела је посада из Бугарске коју су чинили Пламен Стаyков и Кафи Кадир, а на трећем месту на овогодишњем релију завршила је посада из Турске коју су чинили Мустафа Цакал и Озгур Акдаг.

И овога пута је потврђено да Србија рели, такмичење дуге традиције, које се бодује за Европски рели трофеј, Балкански рели трофеј, Шампионат Србије и Шампионат Бугарске, из сезоне у сезону добија на значају - ширећи утицај на развој аутомобилизма, спорта и туризма у Србији, наводи се у саопштењу АМСС.

Далеке 1967. године одржан је први „ЈУ рели“.

АМСС је потом 1988. године успешно преузео организацију, а 2008. године ово такмичење добија ново име -„Србија рели“.

EUR/RSD 117.5629
Најновије вести