УСНС: Ђоковић и Бошковић најбољи

БЕОГРАД: Први тенисер света Новак Ђоковић и најбоља одбојкашица Европе Тијана Бошковић проглашени су за најуспешније спортисте Србије за 2019. годину, у традиционалном избору Удружења спортских новинара Србије (УСНС).
djokovic, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Steve Christo)

На свечаности у Галерији РТС-а додељена су годишња новинарска признања, а међу награђенима је и уредник спортске рубрике Тањуга Жељко Вучковић за ексклузивну вест године.

Добитник награде "Златно перо" за најбољег новинара у штампаним и електронским медијима је Петар Дучић (Моцарт спорт), а "Златни миктофон" за ТВ новинаре добио је коментатор Спорт клуба Небојша Вишковић.

Најбољи млади новинар је Миљана Рогач из Вечерњих новости, док је награда "Бранка Прелевић" припала Олгици Николић, новинарки Данаса.

Награда "Животно дело" остишла је у руке Јована Секулића, дугогодишњег новинара и уредника спортске рубрике Вечерњих новости, као и Драгану Андрејевићу, редитељу РТС.

Ово признаје постхумно је добио и Бранимир Васић, новинар Спортског журнала, који је преминуо 2018. године.
Дописник године је Првослав Лешевић, дописни новинар Спортског журнала, а награду "Камера године" добио је Павле Илић за серијал "Златни момци".

Ексклузивни ТВ прилог урадио је Стефан Бендић са РТС, док су за издавачки ТВ подухват године признања добили Владимир Пајић и Александар Милетић за документарац "Златни момци".

За писани издавачки подухват године награђен је Драган Пејић за књигу "Чајетина под обручима".

EUR/RSD 117.5662
Најновије вести