Пехар Купа Србије бициклисткињама новосадског  Елита

Освајачице Купа Србије у друмском бициклизму у екипној категорији су чланице новосадског клуба Елит, у саставу Александра Совиљ, Андреа Јеринић и Кристина Јовановић.
с
Фото: БК Елит

Совиљ је и победница у појединачној конкуренцији, Андреа је седма, а место иза ње нашла се Кристина. Екипно су се Елитовци добро котирали и код млађих кадета, где су заузели четврто место, док су били други међу млађим полетарцима, а у том узрасту и били су четврти у планинском бициклизму. 

Клуб Инвиктабајк АИК банка тим још једном је показао да има младе снаге на које може да рачуна. Када је реч о друму, јуниори који носе овај дрес други су екипно, док је Јована Малетић, трећа најбоља млађа кадеткиња. У МТБ конкуренцији сениори су у генералном пласману трећи екипно, а у женској категорији обезбеђена је друга позиција, с тим да је Валентина Несторовић четврта индивидуално. Јуниори су били, такође успешни, јер је победник Купа Давид Демер, а иза њега је Никола Бренесел, па је то резултирало и другим местом екипно, што су учинили и кадети. Јована Малетић, млађа кадеткиња, понела је, такође кући пехар намењен освајачици Купа.

Маја Савић из клуба Дубл је четврта сениорка у друмском бициклизму, док је Војводина код ветерана трећа екипно. Чланица Вела, млађа кадеткиња Марија Бајева друга је у МТБ-у, а четврта на друму. Из комшијских Сремских Карловаца, у планинском бициклизму сениори Стражилова други су екипно, док је пехар припао и ветеранима, у чијој категорији је Оливер Штрбац био и победник у појединачној конкуренцији.

За друм су се бодовале трке Језеро Брује, Аутодром Берановац, Улицама Саве Шумановића, Велика награда Оyаци, Либерти сајклинг рејс, Трофеј сајамских градова и Берановац 2021, а за МТБ Једнота Шид, Пиротски ћилим, Ћићевац, Трофеј Константин, Црна трава, Нови Сад 2021, Меморијал “Предраг Пејковић – Пејка” и Сремски Карловци.

К. Б.

EUR/RSD 117.3460
Најновије вести