Кајакашици Кристини Бедеч бронза у "малом маратону" на СП

БАСКОВ: Кајакашица Србије Кристина Бедеч освојила је бронзану медаљу на Светском првенству у маратону, који се одржава у Баскову.
k
Фото: Tanjug/kajaksrbija.rs

Како је саопштено, она је освојила бронзану медаљу у трци на 3400 метара, у такозваном “малом маратону” у којем је Бедеч шампионка Европе, односно у краткој трци веслају се три мала круга, док се чамац преноси двапут.

Бедеч је кроз циљ прошла за 16 минута и 16.37 секунди.

Презадовољна сам тиме како сам извеслала трку – када размислим, осећам да ми је једина грешка била што сам била превише „храбра“, а затим нисам имала енергије за спринт у завршници трке. Ипак, ова бронзана медаља је за мене посебна, будући да је конкуренција у овој трци била веома јака. Многе ове девојке су брзе и искусне, па пре трке нисам вршила притисак на себе да се пробијем на подијум, већ сам се само усредсредила на то да трку извеслам најбоље што могу, рекла је Бедеч у изјави за Кајакашки савез Србије.

И као бонус, дошла је медаља – веома сам поносна што сам српски кајак довела на победничко постоље и што смо тиме завршили сезону са медаљом на Светском првенству за сениоре и изузетно сам захвална на подршци, нагласила је Кристина после освајања медаље.

Златну медаљу освојила је европска вицешампионка из Москве, Ванда Кисли из Мађарске (16:11.11), док је сребро припало Британски Лизи Бротон (16:14.95).

Кристину до краја шампионата у Баскову очекује још и трка у маратону која се весла у суботу у 13 сати и 15 минута.

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести