Новосађани непрепознатљиви у дербију с Партизаном

Војводина је саму себе победила у дербију с Партизаном. Њени играчи, изгубљени у простору, као да су се први пут у животу састали, бежећи и од најмање могућности да нападну домаћина, озбиљно уздрманог неочекиваним поразом у Сремској Митровици и испадањем из такмичења за Куп Србије.
ФК Партизан/ Моменат из утакмице у Београду
Фото: ФК Партизан/ Моменат из утакмице у Београду

Серију грешака Новосађана, пропуста који би и на тренинзима представљали луксуз, Партизан је казнио с четири гола и барем још толико повољних прилика. Захваљујући одбранама голмана Царевића, али и ситуацијама милиметарски мереним након две недозвољене позиције, после којих се мрежа тресла, Новосађани су још добро прошли.

Сваки покушај правдања значио би издају сопствене идеје, засноване на намери да, без обзира на противника, Војводина достигне ниво сопственог максимума. Уколико је тај ниво виђен у Београду, онда је и тренутно седмо место на суперлигашкој табели поклон који би требало да прихвате као реалан одраз учинка у 12 утакмица.

- Мислим да смо Партизану дали превише поклона за једну овакву такмичарску утакмицу – сагласан је био и тренер Војводине Милан Раставац. – Током првог полувремена направили смо сијасет грешака које је Партизан зналачки казнио, а након тога смо добили и црвени картон. После свега тога утакмица се свела на нешто што је било тешко превести на своју страну. Мислим да морамо из овога да научимо да је фудбал, пре свега, једно такмичење и да би много такмичарскије требало да улазимо у игру и да више поштујемо такмичарске активности током меча.

Збир појединачних грешака у последњој линији одбране, неповезане линије у везном реду, с нападачким покушајима на нивоу статистичке грешке, резултирало је колективним неуспехом екипе. Пораз против Партизана, међутим, расветлио је и неуспех против Чукаричког, у првим коментарима означен као тренутак слабости. Поглед на рачуницу у међусобним сусретима с клубовима из горњег дома (пласман од 1. до 8. места), сведочи о негативном билансу Војводине од једне победе (Вождовац), једног нерешеног резултата (Колубара) и два пораза (Чукарички и Партизан).

О најављиваном нападу на титулу, у Војводини више нико не говори, а и знакови поред пута ка Европи све су блеђи и неубедљивији. Отуда и реакција навијача, који су ове јесени били на нивоу и код куће и у гостима. Њихова порука са севера Партизановог стадиона, у сагласности је с прокламованим циљем уочи такмичарске сезоне: „Не морате у свакој утакмицу да победите, али у свакој морате да погинете за дрес Војводине“. 

Л. Бакмаз

libero
04.10.2022 • 17:56
Svaka cast za komentar , kod nas se poistovecuje rad trenera u velikim klubovima i rad INTERNET trenera kod nas , tamo su ingerencije trenera minimizirane ugovorima njihovih agencija i klubova gde se tacno zna sta ce koji igrac da igra koga i kada smes da menjas , a koga nesmes pa smo i mi ..preuzeli,, tu matricu , sa 3-4 KONDICIONA TRENERA I NIJEDAN TRENER ,, neunosi svoj potpis u model igre SVI PRESKACU ,,MERDEVINE ,, TRCE OKO CUNJEVA ... jer zaboga to se radi u velikim klubovima , pa
libero 2
04.10.2022 • 18:04
to rade i treneri i u Cukarickom,Vosi.... I OTAKO DOBIJEMP KONFEKCIJU U IGRI SVIH TIMOVA gde se igra iz minuta u minut PA STA BUDE e posle toga krenu trenerske mm strucnemm analize a sve ovo finansijeri i donatori ne prepoznaju pa imaju ,,savetodavce,, na osnovu cijih misljenja vuku poteze da vidimo MINULI RAD I STA KAKVE REZULTATE SU POSTIGLI KAO ,,STRUCNJACI,, DA BI IM POVERILI DA VODE SPARTAK VOJVODINU ... reci ce neko pa znas oni su radili u reprezentaciji , ozbiljnim klubovima ...
libero 3
04.10.2022 • 18:15
PITANJE JE I STA SU URADILI , to su reference i preporuke za trenera a ne subjektivne preporuke ,,savetodavaca.. jer jer i u drugoj i trecoj ligi mozete napraviti rezultat da je vredniji od voditi reprezentaciju a nista ne postici E U TIM PARAMETRIMA USPESNOSTI SMO POBRKALI LONCICE analizirajte po kojim kriterijumima USPEHA su odabirani i odabirace se i dalje treneri u Proleteru , Vosi ,Spartaku....imate u ,,strucnim stabovima ,, analiticare ,statisticare, ... dajte objavljujte statisticku
libero 4
04.10.2022 • 18:24
analizu ucinka svakog igraca da vidi se koliko je ko pretrcao ,oduzeo lopti imoao zavrsnih paseva... onom ,,koji pogine ,, kada bi ih navijaci postrojili vodje bi rekle TI IDI U SVLACIONICU A VI OSTANITE ...ali sredjeno i ozakonjeno stanje u srpskom fudbalu odgovara samo navijacima i ljubiteljima ove igre a onima koji trebali da iniciraju promene ako bi ste im bilo sta sugerisali da bude bolje dobili biste odgovor ,, NE TALASAJ ,,
EUR/RSD 117.3739
Најновије вести