Војводина данас (18.30) дочекује нишки Раднички: Противник по мери

НОВИ САД: Војводина је, уз Црвену звезду, једини тим у суперлигашком друштву који није поражен у минулих седам утакмица. Што се збира постигнутих голова тиче, уз убедљив шампионски Звездин састав, једино је још екипа нишког Радничког за један гол ефикаснија од чете Милана Раставца.
v
Фото: Veljko Simić posle suspenzije ponovo na terenu/FK Vojvodina

Одбрана је, са четири примљена гола, међу три најбоље у Лиги. Дакле, статистика сведочи у корист оцене о задовољавајућем старту састава у пола белом, пола у црвеном.

Постоји, међутим, и рачуница, на основу које је изводљиво дијаметрално мишљење у погледу успешности колектива, најављеног као озбиљног такмаца у борби за врх табеле. Три нерешена резултата у континуитету, у сусретима са екипама где се императив победе наметао као логичан одраз поређења међусобних вредности, не задовољава никога.

– Нисам оптерећен тиме да ми сваку утакмицу, у којој смо означени као фаворити, морамо да добијемо – цени тренер Милан Раставац. – Више сам оптерећен тиме да ми морамо да освајамо бодове у континуитету. То је наш примарни задатак. Мислим да идемо у добром правцу, да држимо свој пут на коме ће, нема сумње, бити осцилација, верујем више оних у позитивном, него у негативном светлу.

У деветом колу Војводина данас на Карађорђу дочекује нишки Раднички. Како Раставац рече стиже „противник по мери“.

– Раднички јесте квалитетан противниок који је у току сезоне сваком противнику постигао гол и то је карактеристика коју ваља имати на уму – подсећа Раставац. – С друге стране, показали су осцилације у игри, дозвољавајући сваком противнику да га угрози. Наша идеја је да ми својим квалитетом нападнемо, али и до краја да се одбранимо. Извесно је да то неће бити лако, квалитетан противник је испред нас, а опет верујем да смо способни да остваримо свој циљ.

И за утамицу са Радничким Малбашић је изван екипе, Немања Николић се враћа у тим, као и Симић, који је због искључења паузирао једну утакмицу. Данашњи меч на Карађорђу, изумеђу Војводине и Радничког почиње у 18.30 часова. Пренос је на каналу Арена спорт премијум 3 (А3П).

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести