Млади фудбалери оптимисти пред америчку турнеју

БЕОГРАД: Одлазимо са великом дозом оптимизма и задовољни оним што смо успели да урадимо у ових последњих четири - пет дана заједничког боравка, изјавио је Илија Столица, селектор младе фудбласке репрезентације Србије задужен за А тим.
Ilija Stolica Foto: Dnevnik.rs/F. Bakić
Фото: Илија Столица Фото: Дневник.рс/Ф. Бакић
Фудбалери Србије од 15. јануара радили су у Спортском центру ФС С у Старој Пазови, а данас су отпутовали за Париз, а онда у Доминиканску Републику и престоницу Санто Доминго, где ће одиграти мечеве против Доминиканске Републике (25. јануар) и селекције САД у Орланду (31. јануар).
 
"Морам признати да је све прошло јако добро, момци су прихватили све захтеве а њихов однос је од првог дана био на врхунском нивоу. Можемо с правом да очекујемо пре свега добру игру, тако да мислим да ће све ово и од стране резултата бити добро испраћено. Одлазимо са великом дозом оптимизма и задовољни оним што смо успели да урадимо у ових последњих четири - пет дана заједничког боравка", рекао је Столица за сајт ФС С.
 
Пред пут на америчку турнеју било је и кадровских промена.
 
"Нажалост ту је један детаљ који је пореметио све. Пореметио мало и сам концепт, атмосферу, због тих момака који не могу да путују са нама. Филип Стевановић и Михаило Иванчевић су остали, односно отпали због повреда са овог списка. Стевановић се повредио већ први дан по доласку, а Иванчевић се нажалост повредио на последњем тренингу. Остаје жал због тих момака који неће моћи да дебитују у А тиму, али пред њима је доста времена и надам се да ће једног дана то успети да остваре".
 
Столица се осврнуо и на то како су се момци привикли на систем рада у репрезентацији.
 
"Мислим да је велика већина њих већ била у младим селекцијама тако да су упознати и са захтевом и са идејама. Имамо доста играча који су били са нама у младој селекцији. Задовољни смо адаптацијом свих играча, тако да је у суштини пред овај полазак све веома позитиван утисак", закључио је Столица.
EUR/RSD 117.5811
Најновије вести