Вулин за БН телевизију: Вучић је гарант опстанка Републике Српске

БЕОГРАД: Република Српска је спољнополитички приоритет Србије, која помаже Српску на сваки могући начин и економски и дипломатски, а гарант опстанка РС је Александар Вучић, каже министар унутрашњих послова Србије и председник Покрета социјалиста Александар Вулин.
vulin
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije, arhiva

Република Српска мора да опстане, а Александар Вучић је гарант опстанка Републике Српске. Александар Вучић је тај од кога зависи опстанак Републике Српске, баш као што политичка стабилност Србије зависи од политичког опстанка Александра Вучића. У српском свету не постоји политичка фигура која има већи ауторитет и која је у стању да комуницира са свим својим грађанима и да им објасни, а да му поверују и када је тешко, рекао је Вулин гостујући на бијељинској БН телевизији.

Каже и да не постоји проблем Републике Српске који Александар Вучић није узео као свој и решио га.

Опстанак Републике Српске у највећој мери зависи од политичког опстанка Александра Вучића. Све што се дешава у Србији прелива се у Републику Српску и све што се дешава у Републици Српској осећа се у Србији. Ми смо једно. Границе између нас постоје, али су у политичком смислу, па често и у економском готово неважне, навео је Вулин.

Министар каже и да је Вучић први формулисао да је Република Српска спољнополитички приоритет Републике Србије, додајући да је Србија та која окупља и обједињује све Србе.

Ја верујем у потребу стварања српског света. Ја верујем у потребу обједињавања свих Срба као јединственог политичког народа. То јединство се прави у Србији и у Београду. Срби морају бити јединствен политички народ и морају о најважнијим националним питањима да одлучују заједно. Србија је та која окупља све Србе. Стварање српског света је задатак моје генерације политичара, казао је Вулин.

Где год да се роде, Срби треба да имају српско држављанство

Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин коментарисао је "срамно коришћење Срба из Републике Српске у политичке сврхе од стране опозиције предвођене Драганом Ђиласом" и навео да му је изузетно жао због тога што су Срби из Српске морали да слушају "разне гадости о себи", наводећи да је циљ Ђиласа и Поноша да посвађају и заваде Србе.

Београд припада човеку рођеном у Бијељини или на мојој Мањачи онолико колико и оном ко је рођен на Врачару. Српска престоница припада свим Србима. Српска престоница припада свима онима који хоће у том граду поштено да живе и раде. Ја се залажем за то да сви Срби, где год да се роде, имају право на српско држављанство, поручио је министар.

Каже и да није Ђилас сам измислио "гадости на рачун Срба из Републике Српске", већ је, тврди, циљ тог пројекта посвађати, разјединити Србе и изазвати сукобе.

Ђилас, Понош и остали који причају гадости о Србима из Српске су случајни Срби. Ви се играте са нацијом, ви се играте са милион Срба из Републике Српске. То је ружно и то је опасно изнад свега, навео је Вулин.

Њихов циљ је да посвађају Србе, а ако НАТО кандидати Ђилас и Понош изгубе изборе у Београду и Србији организоваће протесте и рећи - довели сте Србе из Републике Српске и то ће им бити оправдање за пораз на изборима, додаје Вулин.

Ово је лаж која неће престати и на нама је да је раскринкавамо. Још једном поручујем Србима у Републици Српској да ово није политика Србије, већ гадости неколицине похлепних људи који би да оправдају свој лош резултат на изборима. То што раде Ðилас и Понош, то је злочин. Они нису толико неодговорни колико су туђи, јер ово што говоре, говоре из туђе главе, поручио је министар.

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести