Вулин: Борба за бољи Нови Сад

НОВИ САД:  Ново руководство новосадског одбора Покрета социјалиста изабрано је вечерас, у присуству председника странке и министра одбране Србије, Александра Вулина и градоначелника Новог Сада, Милоша Вучевића.
Aleksandar Vulin Foto: Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

"Покрет социјалиста никада се није измицао од тешких тема и непопуларних мера које је Влада морала да донесе. Увек су били искрени коалициони партнери", рекао је градоначелиник Новог Сада, Милош Вучевић.

Он је позвао руководство и чланове ове странке да наставе сарадњу и да се заједно боре, како је нагласио: "За све оне циљеве за које су и добили подршку грађана".

"Покрет данас пред Новосађане излази са новим, подмлађеним руководством, људима који су у овог граду и познати и признати и који воле овај град", рекао је председник Покрета социјалиста, Александар Вулин.Он је нагласио да ће наставити сарадњу са Српском напредном странком и истакао: "Када год је било тешко ми смо билу ту и говорили смо само истину".

"Када смо доносили Закон о раду, знали смо да ће донети бољитак. Многи су сумњали у то. Сада синдикати помињу закон као нешто што је променило ствари на боље", напоменуо је Вулин.На питање Танјуга шта мисли о данашњој левици уопште и где види своју странку у будућности, Вулин је одговорио: 

"Ми настављамо да се боримо се за идеал социјалне правде, али не заборављамо да човек није слободан, ако није и национално слободан".

Он је додао да је левица раније занемаривала управо потребу човека да буде национално одређен.

Вулин: Вучићу је било најтеже

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин, данас је, поводом распореда званица на обележавању Дана победе у Паризу, изјавио да је председник Александар Вучић донео храбру одлуку да остане на тој манифестацији.

"Нећу да се правим да сам више увређен од било ког другог грађанина Србије. Наравно да је то било тешко, најтеже је било нашем председнику. Он је донео храбру и државничку одлуку да остане", изјавио је новинарима Вулин.

Он је нагласио да би председнику Вучићу било много лакше да је устао, отишао, рекао оно што осећа и мисли у том тренутку, али на годишњицу победе у Првом светском рату, када су наши преци остварили ту сјајну и велику победу и без којиих не би било ни српске заставе, ни српског председника, "испало би да нас је један Хашим Таши отерао са места где смо ми победили, где је милион наших предака, својим костима и својом крвљу, направило тај велики споменик европске слободе".

"Мислим да је урадио то што је требало да уради. Урадио је то као државник. Не би свако имао ту храброст, државничку храброст, као што је он имао и апсолутно подржавам то што је урадио. Онај ко је дозволио да се Тачи нађе тамо где му није место требало би да осећа стид. Не верујем да ће осећати стид. То јесте био покушај да се Србија избаци са те велике фотографије победника у Првом светском рату и да оно што смо освојили великом победом наших предака сада изгубимо. Нису успели у томе. Да ли су нас увредили? Јесу. Али нису успели да нас понизе и одведу тамо где нам није место", изјавио је министар Вулин.

Упитан да прокоментарише да ли је 11. новембар за нас Дан победе или Дан примирја министар Вулин је рекао да је за Србију то, без сваке сумње, Дан победе. 

"Дан примирја је можда био за неке друге. За нас, који смо победили у Првом светском рату тако што смо преживели. Србији је било намењено потпуно уништење. Србија је требало потпуно да нестане. Подсетићу вас на саопштење аустро-угарске врховне команде које каже да 1915. године престаје да издаје Коминике са српског ратишта јер српске војске и државе више нема, да више нема о чему ни да се извештава. Нама је било предвиђено потпуно уништење. Ми смо победили, за нас је то Дан победе. А за оне који су се можда мало посвађали то је био Дан примирја. Нас су хтели да униште", изјавио је министар Вулин.

EUR/RSD 117.5662
Најновије вести