Вучевић: Војска Србије ће увек бити на висини задатка

ВРАЊЕ: Министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су данас Четврту бригаду Копнене војске у касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог" у Врању.
2
Фото: Министарство одбране

Министар је истакао да ова јединица с обзиром на њену зону деловања и амбијент који је окружује и у ком ради, има озбиљну и велику одговорност, наводи се у саопштењу министарства.

"Пуно је срце сваког од нас када видите да смо наследници славне историје, традиције, па и садашњости. Пре свега смо обавезни према будућности, а припадници ове бригаде, и целе Војске Србије ће, уверен сам, бити увек на висини задатка, да ће испунити све оне обавезе и очекивања у циљу заштите суверенитета Републике Србије и заштите сваког грађанина наше отаџбине", рекао је Вучевић.

Он је истакао да ће бити настављен рад на јачању Војске Србије како би њени припадници имали бољи материјални положај, најбољу опрему и наоружање.

Командант Четврте бригаде бригадни генерал Новица Петровић је током уводног реферисања упознао министра одбране са организацијом, задацима и стањем у том саставу Копнене војске.

Министар Вучевић и генерал Мојсиловић су потом присуствовали кратком приказу оспособљености тенковске чете М-84 приликом формирања и кретања маршевске колоне.

После обиласка Спомен собе Четврте бригаде која је посвећена богатој војној историји Врања и околине, од периода српско-турских ратова до сукоба на Косову и Метохији и агресије 1999. године, министар Вучевић уписао је у Спомен књигу следеће речи:

„Захвалан сам на прилици да се упознам са славном традицијом наше војске у Врању и Пчињском округу. Посебно сам поносан на ову поставку у Спомен соби која је права слика и чврст доказ да је наш народ увек био на правој страни историје и да је за своју слободу платио најскупљу цену."

Министар одбране Милош Вучевић је 1993. године, као војник јулске генерације, део војног рока служио управо у касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог" у Врању где је и положио војничку заклетву.

Данашњем обиласку присуствовали су командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић и начелник Оперативне управе Генералштаба генерал-потпуковник Желимир Глишовић.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести